Wat is een orgie?

12 Oktober 2022

Wanneer vijf of meer mensen samenkomen om seks te hebben noemen we het een orgie. Het is een soort seksuele party waarbij er meerdere keren van sekspartner wordt geruild. Mensen van alle seksuele geaardheden doen er aan mee: heteroseksueel, homoseksueel, biseksueel en lesbisch. Orgie sex is dus groepsseks, al kan het andere vormen van seks omvatten zoals achtervolging. Een orgie wordt omgeven met mysterie en is enorm spannend om mee te maken. In deze blog geven we daarom openheid van zaken: wat is een orgie, wat heb je nodig voor een orgie en hoe ervaar je een veilige orgie?

Betekenissen van het woord orgie

Laten we beginnen met een uitleg over wat het woord orgie betekent. In het oude Griekenland was een orgie een extatisch feest in allerhande mystieke cultussen ter ere van een Griekse godheid in de Griekse mythologie. De Romeinen noemden de orgie weer een Bacchanalia en dat waren alle orgastische feesten georganiseerd vanuit de cultus van Dionysos (ook weer vanuit de Griekse mythologie). Deze feesten stonden bekend als behoorlijk losbandig. Tegenwoordig wordt met een orgie seksuele connotatie bedoeld, groepsseks dus.

Verschillende orgies

Er bestaan verschillende soorten orgies. Je hebt privé orgies, openbare orgies en seksclub orgies. Een privé orgie wordt alleen bezocht door leden en is zeer discreet. Vaak vindt deze sex orgie gewoon plaats in de woonkamer of slaapkamer van de organisator. Openbare orgies worden geadverteerd op internet en zijn daarom makkelijker te vinden en aan deel te nemen. Seksclub orgies worden georganiseerd door professionele seksclubs. Deze orgies zijn kwalitatief erg goed en met veel potentiële deelnemers.

Een trio of een orgie?

Een orgie is niet hetzelfde als een trio, al worden die termen vaak door elkaar gehaald. Aan een trio doen altijd drie mensen mee, of het nu twee vrouwen en een man, twee mannen en een vrouw of drie mensen van hetzelfde geslacht zijn. Er worden seksuele handelingen verricht. Bij een sex orgie zijn er meer dan vijf deelnemers aanwezig voor de seksuele daden en is er een uitwisseling van bedpartners tijdens het event.

Meedoen aan een orgie

Als je mee wilt doen aan een orgie zijn een aantal dingen belangrijk om te weten. Ten eerste heeft de organisator bepaalde informatie nodig om de avond soepel te laten verlopen. Bijvoorbeeld als het gaat om de regels en veiligheid. Daarnaast is het prettig als je op tijd komt opdagen, je kan zomaar alle voorpret missen. Bij een orgie is bovendien een positieve houding naar seks toe enorm belangrijk. Zijn er mensen aanwezig die je aantrekkelijk vindt? Laat het vooral weten en vraag of je mee mag doen met de sex. Tot slot wellicht een overbodige tip: wees jezelf, ontspan en geniet van het seksuele gezelschap!

Zelf een orgie organiseren

Hoe organiseer je nou zelf een orgie? Het eerste waar je aan moet denken is welke mensen wil je laten komen. Gaat het om goede vrienden van je, mensen die je redelijk kent, mensen uit de scene, vrienden van vrienden, of totaal onbekenden. Als je zelf een orgie organiseert, mag je zelf de regels bepalen. Het is belangrijk om de regels van tevoren te bespreken met de groep om misstanden te voorkomen. Het is jouw taak als organisator om te zorgen dat de regels worden nageleefd. Een duidelijke regel is bijvoorbeeld dat alle deelnemers vooraf getest moeten zijn op geslachtsziektes. Je moet ook zeker het party-aspect niet vergeten, zorg dus voor voldoende eten, drinken en condooms.

Tips voor een geslaagde orgie

We willen je een aantal tips meegeven voor een veilige en geslaagde sex orgie. De ruimtes waar de orgie plaatsvinden moeten comfortabel en schoon zijn. Hygiëne is enorm belangrijk. Dit geldt ook voor de persoonlijke hygiëne van de deelnemers. Daarnaast is de sfeer erg belangrijk. Mensen moeten zich prettig voelen en zin krijgen om hun seksuele fantasieën te kunnen uitvoeren. Subtiel licht, aromatische kaarsen en ambient muziek doen het altijd goed.

Wat heb je nodig voor een orgie?

Je hebt een aantal attributen nodig voor een orgie. Denk aan condooms, glijmiddel, speeltjes, erotische films, erectiepillen, massageolie, body butter en lingerie. Vooral condooms en glijmiddel moeten binnen handbereik liggen.