Kietelaars

Wat is een kietelaar?

Een kietelaar is een vereenvoudigd speeltje dat richt op het teasen van de partner. Over het algemeen worden kietelaars niet echt gezien als BDSM speeltjes gezien deze niet gericht zijn het toebrengen van pijnprikkelingen of een vernederend karakter hebben. Wat wel bij een kietelaar speelt is het plagen van de onderdaan. Vaak worden kietelaars ook gebruikt wanneer de partner wordt vastgebonden en het kietelend effect moeten doorstaan. Eenmaal vastgebonden vinden deze vastgebonden partners dit ook bijzonder opwindend. Hierom past een kietelaar het beste bij beginnende stellen die graag op de slaapkamer iets nieuw en spannends willen uitproberen. Vaak is het zo dat jonge stellen dit graag uit willen proberen als een begin van bondage of lichte vorm van BDSM.

Kietlaars vormen een licht SM speeltje waarbij de onderdaan in plaats van met pijnprikkelingen, met lichte kriebels wordt gestimuleerd. De grote of kleine veertjes trekken langs de huid en veroorzaken een fijn en opwindend gevoel en worden vaak gebruikt als voorspel. Het uiteinde van de kietelaars kan bestaan uit 1 grote veer of verschillende kleine veertjes. Afhankelijk van de voorkeuren kun je ook kiezen voor kietelaars met een ronde pluim of anders kunstmatige veertjes. Let wel altijd op dat de veertjes gevoelig zijn voor schade wanneer hier te ruig mee wordt gespeeld. De veertjes van de kietelaar zijn heerlijk zacht en je hoeft niet bang te zijn dat de ontvanger hiervan pijn zal lijden. Een heerlijk streelbeurt met een kietelaar als voorspel doet wonderen voor een seksueel opgewonden gevoel.

 

Hoe gebruik je een kietelaar?

Vanwege het lichte ontwerp en eenvoudig vormgeving is de kietelaar heel eenvoudig te gebruiken. Door de uiteinde licht te strelen over een lichaamsdeel worden deze zeer licht geprikkeld. Om te verleiden en te plagen trek je met het uiteinde van de kietelaar heen en weer met een laag tempo over het gewenste lichaamsdeel. Afhankelijk van de reactie van de partner kun je zien of de stimulatie wenselijk is of dat je deze aan moet passen. Na enkele keren weet je vrij goed wat jouw partner fijn vindt zodat je dit vaker kunt herhalen.

Wil je het extra spannend maken, dan kun je ook de kietelaar gebruiken wanneer jouw partner vastgebonden en geblinddoekt is. Door het ontnemen van zicht en bewegingsvrijheid, voelt de kietelaar extra opwindend aan omdat de onderdaan dit niet ziet aankomen. Ben je van plan om jouw partner op een ondeugende wijze te verassen, dan is een sexy pakket van satijnen blinddoek, bondagetouwen en een kietelaar als pakket een aanrader.

 

Voor wie is een kietelaar geschikt?

Zowel beginners als gevorderden, jong en oud, kunnen een kietelaar gebruiken zonder verdere uitleg. Door de lichte en eenvoudige uitstraling en ontwerp kunnen geen gevaarlijke situaties ontstaan. Tevens is, in tegenstelling tot BDSM zwepen, geen enkele vorm van techniek of ervaring nodig om een kietelaar te gebruiken. Speels gebruik is altijd het hoofddoel van kietelaar en je hoeft daarom niet bang te zijn dat dit fout kan gaan. Zeker stelletjes is een kietelaar met veertjes een prima en speels alternatief zowel voor mannen als vrouwen. Er gelden geen beperkingen en zoals eerder is besproken zijn er geen speciale voorzorgsmaatregelen waaraan je hoeft te houden.

 

Waarvoor gebruik je een kietelaar?

Een kietelaar kan om verschillende reden gebruikt worden. Naast het plagen van jouw partner kan een kietelaar ook experimenteel worden gebruikt. Dit houdt in dat je jouw partner alvast warm kan maken voor ondeugende rollenspellen in de toekomst. Over het algemeen worden kietelaars gebruik voor het plagen van de partner en het opwekken van seksuele spanning. Ben je in de stremming voor een extra spannend avondje met jouw partner of date, dan is een kietelaar extra sexy om alvast in jouw nachtkastje te hebben.

Kietelaars kunnen naast een veren uiteinde ook nog voorzien zijn van een ander soort uiteinde zoals bijvoorbeeld een flogger. Hierbij is de overgang van een kietelaar naar een zwaarder BDSM speeltje in 1 speeltje waarmee je naast het kietelen ook nog pijnprikkelingen kan geven. Deze gecombineerde kietelaars zijn ook geschikt voor iedereen gezien ze niet veel pijn kunnen veroorzaken.

 

Welke kietelaar moet ik hebben?

Een goede keuze maken bij een kietelaar is iets eenvoudiger in vergelijking met andere speeltjes. Dit komt omdat er weinig verkeerd kan gaan en je met de meeste varianten prima uit de voeten kan. Toch zijn er verschillen waarmee je jezelf kunt onderscheiden, of niet, van anderen. Verschillen in formaten, materiaalkeuze en kwaliteit spelen hierbij een rol. We zullen de belangrijkste eigenschappen hier toelichten waardoor het voor jou iets overzichtelijker is welke kietelaar het beste bij jou past.

1: Klassieke kietelaar met veren
Een klassiek variant met veren is meestal prijstechnisch de beste koop. Voorzien van een normale handgreep en lengte met aan het uiteinde een grote veer. Zonder speciale eigenschappen spreekt deze kietelaar voor zowel beginners als gevorderden erg aan en kun je hiermee direct aan de slag met het verwennen van jouw partner. Een klassieke kietelaar kun je daarnaast prima combineren met bijpassende accessoires zoals een blinddoek en bondage touwen.

2: Kietlaar met pluche stop
Naast veren zijn kietelaars ook verkrijgbaar met een pluche bol aan het uiteinde in plaats van veren. Deze pluisstop kietelaars geven iets meer prikkelingen om dat het raakoppervlakte groter is dan bij een veren kietelaar. Hierbij is het ook zo dat een pluisstop hoger is wat betreft kwaliteit en minder gevoelig voor schade. Hiermee weet je ook zeker dat de kietelaar met pluisstop een veel langere levensduur geniet bij vaker gebruik dan een klassieke veren kietelaar. Een pluisstop kietelaar geeft daarnaast ook een aangenamer gevoel en is de kietelervaring iets minder intens waardoor deze minder snel als onprettig wordt ervaren. Let wel op dat een pluche kietelaar vanwege de hogere kwaliteit wel ietsjes duurder is dan een klassieke kietelaar.

3: Kietelaars met zweep uiteinde
Kietelaars met een enkele uiteinde zijn er ook gecombineerde variante beschikbaar. Deze zijn voorzien van 2 verschillende uiteindes die je kunt gebruiken voor stimulatie van jouw partner. Naast een veren uiteinde heb je aan de andere zijde een zweepje waarmee je pijnprikkelingen kunt veroorzaken. Mocht je een stap verder willen gaan met jouw partner een dergelijk kietelaar met zweepje ziet er ruiger uit en zal ook een iets dominantere uitstraling geven tijdens gebruik. Wil je graag uiteindelijk naar een BDSM soort van rollenspel, dan is een kietelaar met zweepje een ideale aanvulling.

 

Hoe onderhoud ik een kietelaar?

Een klassieke kietelaar is vrij eenvoudig in onderhoud. Omdat het speeltje maar een kleine raakoppervlak heeft op het huid is deze minder gevoelig voor vuil en bacteriën. Wel kan het zijn dat de veren uiteinde snel stof aantrekt wanneer je deze niet goed opbergt. Leg daarom na gebruik deze altijd in een la of kast waar geen stof bij kan en zorg dat de ondergrond waar je de kietelaar neerlegt vrij is van stof en vuil. Een kietelaar is van ontwerpt vrij eenvoudig en daarmee zijn veren tevens niet de sterkste materiaalkeuze. Hierom is het belangrijk om voorzichtig te werk te gaan tijdens gebruik. Wees extra voorzichtig tijdens het schoonmaken van de veertjes gezien deze kunnen breken wanneer je hieraan gaat trekken. Wanneer de veertjes vuil bevatten, kun je deze het meest eenvoudig schoonblazen door deze eerst op een schoon en vlak oppervlak neer te leggen.