Leren Cockringen

Wat zijn leren cockringen?

Lederen cockringen zijn zeer flexibele cockringen die je als het ware om de penis bindt waarmee waardoor deze wordt gestimuleerd. De effecten van een cockring, zoals een erectie langer behouden en uitstellen van orgasme, blijven vrijwel identiek in vergelijking met een klassieke cockring. Uiteraard biedt een leren cockring ook verschillen met solide en andere flexibele cockringen.

Voor mannen met een leer fetish, of liefhebbers van BDSM, is een cockring van leer erg spannend om te dragen. Hierbij is het vaak ook zo dat een lederen cockring eenvoudig en snel om te doen is. De lederen ontwerpen kunnen veel van elkaar verschillen in diktes en vormgeving. Wel is het gebruik van metalen studs als drukknopen inherent aan lederen penisringen om deze vast te kunnen maken voor een strak gevoel. De ruige uitstraling is wellicht niet voor iedereen bestemt echter biedt het zeer zeker aparte ervaring.

Geen producten gevonden...

Uiteraard is een lederen cockring niet enkel in echt leer verkrijgbaar. Let je op de prijsvoering, dan zullen de kwalitatieve dikkere leren cockringen ook iets duurder zijn. Kies je bijvoorbeeld voor goedkopere beginnersvriendelijke cockringen van leer, dan zijn deze vrijwel altijd van kunstleer of neopreen. Je hoeft geen zorgen te maken wanneer je kiest voor kunstleer. Deze zullen ook aan de verwachtingen voldoen en bieden veel waar ondanks de lagere prijs.

Naast een enkele leren cockring zijn er ook varianten waarmee de leren penisring voorzien is van meerdere bandjes om de lengte van de penisschacht. Dit kunnen andere lederen bandjes zijn of solide ringen van metaal of kunststof die dan over de lengte van de schacht worden omgedaan. Deze ringen vallen ook onder leren penisringen hoewel de solide ringen zorgen voor de functionaliteit.

 

Hoe gebruik je een leren cockring?

Een leren cockring is niet ontworpen als een klassieke ring maar als bandjes die je om de schacht, en eventueel balzak, kunt ‘binden’. Na het vast zetten van de drukknopen lijkt een leren cockring op een soort penis kooi wanneer je kiest voor een variant met meerdere ringen. Net als bij de andere cockringen geeft een leren penis ring een strak gevoel wanneer deze vast zit. Pas wel altijd op dat deze niet te strak is afgesteld. Je hebt bij lederen cockringen verschillende drukknopen waardoor het eenvoudig is om deze strakker of losser te maken. Hiermee is een leren cockring veel gemakkelijker om te doen. Let wel dat niet alle soorten penisringen meerde drukknopen heeft om de maat te verstellen. Let hier dus goed op voordat je een keuze maakt.

In tegenstelling tot andere cockringen dien je lederen cockring om de schacht te binden in plaats van deze af te schuiven van boven naar onder. Het omdoen kost vrijwel geen moeite en is hierom erg beginnersvriendelijk. Ben je eenmaal klaar dan is het een kwestie van de drukknoop losmaken en de pensring van leer is zo weer los en gemakkelijk te verwijderen na gebruik.

Voor een uitgebreide uitleg over het omdoen en gebruik van een cockring raden we aan om onze speciale blog, over het gebruik van een cockring, goed door te nemen. Zo worden de voor en nadelen besproken en kun je zien wat de extra mogelijkheden zijn voor gebruik. Heb je na het lezen van de blog nog andere vragen omtrent het gebruik van de cockring, dan staat onze klantenservice altijd voor je klaar.

 

Welke leren cockring is geschikt voor mij?

Zoals eerder is besproken zijn leren penisringen ook in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Tevens zijn lederen cockringen niet allemaal even geschikt en kunnen deze ook met solide ringen zijn uitgevoerd. Je kunt op de afbeeldingen en specificaties goed zien of deze voor jou geschikt zijn of niet. Hieronder hebben we de populairste modellen uiteengezet zodat jij een goede keuze kan maken. Bij alle verschillende soorten leren cockringen kun je kiezen uit kunstleer of echt leer. Ben je op zoek naar kwaliteit en een realistische uitstraling, dan is de keuze voor echt leer vanzelfsprekend. Ben je een beginner en wil je graag het lederen gevoel uitproberen, dan is een kunstleren cockring een betere keuze.

Leren verstelbare cockring
De klassieke lederen cockring is het meest vergelijkbaar met een klassieke cockring. Vormgegeven als een lange lederen band met verschillende drukknopen zijn deze ringen erg functioneel gemakkelijk verstelbaar. Via de verschillende drukknopen kun je de verstelbare leren cockring zowel om de schacht en de balzak gebruiken. Naast een penis ring is deze verstelbare leren cockring ook te gebruiken als ballstretcher of samen om de schacht. Zorg bij de verstelbare leren penisring er altijd voor dat deze niet te strak zit waardoor je optimaal kunt genieten.

Leren penisringen met solide ringen
Binnen deze categorie vallen de lederen cockringen die ook voorzien zijn van verschillende solide ringen. De solide ringen zorgen voor een stevig gevoel en bieden naast functionaliteit ook een ruigere uitstraling. Let wel op dat deze cockringen naast het vastmaken van de drukknopen, de solide ringen ook individueel om de schacht moeten. Wanneer je last ondervindt om de solide ringen om te doen, gebruik dan wat glijmiddel om dit te vereenvoudigen zodat de ringen gemakkelijker passen. Jouw penis wordt dan in zijn geheel gestimuleerd.

Leren cockringen met ballstretcher
Een gecombineerde cockring van leer die je met ballstretcher om kunt doen voor de meest complete stimulatie van balzak en schacht. Eenvoudig om te doen met een strak en ruig uiterlijk is deze cockring met ballstretcher van leer erg populair in de BDSM scene en in de LHBTIQ+- gemeenschap. Perfect voor fetish feesten en met een extra ruig uiterlijk valt jouw penis enorm op. Naast het uitstellen van jouw orgasme en het verlengen van de erectieduur zijn deze cockringen erg populair. Hiernaast zorgt de eenvoud van de drukknopen voor ongekend eenvoudig pascomfort.

 

Reiniging en onderhoud van leren cockringen

Goede zorg en reiniging van jouw leren cockring verlengt de levensduur en zorgt dat de penisring van leer goed blijft uitzien. Tijdens gebruik is het altijd verstandig om leren cockringen in te smeren met glijmiddel voor optimaal comfort en het voorkomen van scheurtjes. Door regelmatig gebruik zal het leer slijtagesporen vertonen wanneer deze niet goed wordt onderhouden. Met echt leer zal dit minder snel gebeuren echter moet bij kunstleer hier extra op gelet worden. Hiermee zal slijtage minder snel plaatsvinden en krijgt het leer een extra glanzende uitstraling.

Naast het insmeren van glijmiddel is het tevens belangrijk om na elk gebruik de leren cockring te reinigen met een desinfecterende toycleaner. Het omdoen van de leren penisring komen huidschilfertjes en bacteriën op het leer die je moeilijk kunt afvegen. Dit geldt ook wanneer je water gebruikt waarbij niet alle bacteriën gedood worden. Het is daarom niet de bedoeling om leer of kunstleer te reinigen met zeep en water. Naast een grondige reiniging met een toycleaner zorgt gebruik hiervan voor weinig vochtophoping en droogt de leren cockring extra snel op. Vooral bij kunstleer is dit erg belangrijk omdat water, en het langzaam opdrogen, sneller zorgt voor verlakking. Dit resulteert meestal in het loskomen van de glanzende laag met als resultaat dat de penisring extra snel schadesporen vertoont.