Hoe maak je je single leven wat spannender?

15 Augustus 2023

Je bent single en je leven lijkt meer routine op autopilot dan liefdevol met een soulmate. Wie wellicht weet is dat single zijn echt hoeft te leiden tot een ongelukkig gevoel. Ook als single kun je vol, gelukkig en liefdevol door het leven gaan. Hiernaast is seksuele spanning zeer zeker niet uitgesloten. Juist als single kan seksuele spanningen, met jezelf of iemand anders, veel spannender zijn. Single zijn kan voor sommigen zelfs een betere keuze zijn dan een relatie met een liefdespartner. Wanneer je als single door het leven gaat heb je dus genoeg alternatieven om je gelukkig en liefdevol te voelen. In deze blog vertellen we je de mogelijkheden en geven we verschillende tips om je single leven spannend en voldaan te leiden. Hoe en wat? Lees vooral verder.

Zelfliefde als single

Liefdevol door het leven gaan als single kan op verschillende manieren. Wie happy is als single zal ook fijner door het leven gaan. Je single leven met zelfliefde vervullen is daarom erg belangrijk en een onderdeel die we als eerste tip kunnen meegeven. Een happy-self geeft zelfvertrouwen. Met genoeg zelfvertrouwen geniet je voller van je (single) leven. Laat los van het feit dat je ‘Single’ bent en plak voor jezelf niet het label van single op je leven. Desnoods typeer jij jezelf als ‘vrij’ om zo van de stigma van single zijn af te komen. Je zelfvertrouwen boosten komt vanzelf juist wanneer je hier niet aan denkt. Stel jezelf als doel om genoeg zelfliefde te bieden. Denk aan jezelf en ga bijvoorbeeld vaker de deur uit. Je zult versteld staan hoe veel mensen je leuk zullen gaan vinden.

Verken jezelf lichamelijk en ontdek nieuwe plekjes

Zelfverkenning is een belangrijk onderdeel om jezelf beter te leren kennen. Niet alleen op seksueel vlak maar ook als onderdeel van zelfreflectie. Sexy plekjes op je eigen lichaam ken je waarschijnlijk al en er valt altijd nieuwe dingen te ontdekken. Ben je man dan kun je, bijvoorbeeld door speeltjes te gebruiken, heel veel spannende dingen ontdekken. Denk hierbij aan anaal speeltjes of masturbators voor mannen. Natuurlijk zijn voor de vrouwen ook genoeg sexy speeltjes voor zelfontdekking. Hierbij hebben vrouwen veel meer keuze wanneer het aankomt op speeltjes. Een ontdekkingsreis van je eigen lichaam, en nieuwe sexy plekjes ontdekken, is dus goed om jezelf seksuele voldoening te geven. Deze nieuwe sexy speeltjes zullen we zo nog voor je toelichten.

Niet gebonden seksuele contacten

Single personen staan synoniem voor vrije personen. Vrij om te doen waar jij beter van voelt maar wel met mate en zorg. Zeker op seksueel vlak is het goed om seksuele contacten te onderhouden. Dit kan zijn via friends with benefits of lekker swipen van links naar rechts. Open zijn over jouw single leven en genieten van sociaal contact, fysiek en digitaal, geven sociale zelfvoldoening. Hierbij ga je ook meer genieten van jouw vrijheid en merk je dat single zijn ook fijn aanvoelt. Vooral nieuwe seksuele contacten geven je steeds meer zelfvertrouwen waardoor je zo op relationeel vlak door blijft ontwikkelen. Let wel op dat bij seksuele contacten altijd het ‘gevaar’ loert dat je gevoelens krijgt voor elkaar. Ben je eenmaal gewend aan je single lifestyle, dan kan dit zorgen voor problemen.

Meer tijd voor jezelf en jouw hobby’s

Investeren in dingen die je zelf leuk vindt geeft je naast zelfvertrouwen ook zelfvoldoening. Leuke dingen doen kun je als single veel beter dan welk stel. Hobby’s en activiteiten geven zelfvoldoening waaruit jij geniet van je vrije tijd. Een eigen pad bewandelen op vakantie is ook een goede tip die we kunnen geven. Ga vaker op reis en leer nieuwe mensen kennen. Je bent nergens in beperkt en je zult merken dat je meer vrienden krijgt. In je single leven voel je als het ware weer kinds en hierbij hoort ook leuke dingen doen samen. In tegenstelling tot liefdesrelaties kun je meerdere relaties onderhouden met je vrienden. Vrienden met gelijkwaardige interesses geven de single lifestyle vol vriendschap en voldoening.

Ga niet op zoek naar een relatie!

Je kent deze anekdote wel en dit geldt zondermeer als waarheid voor elke single! Des te wanhopiger je bent, des te moeilijker je een liefdespartner gaat vinden. Liefdesrelaties gaan in de meeste gevallen stuk wanneer één partij te afhankelijk wordt van de ander. Deze afhankelijkheid zul je af moeten leren. Hoe ingewikkeld dit ook aanvoelt, door deze afhankelijkheid af te bouwen zul jij je veel zelfverzekerder voelen. Overkomen van deze afhankelijkheid is hierom echt een pré voor een gelukkig toekomst. Bewandel je eigen weg en je zult genoeg potentiële partners tegenkomen. Dwing niets af en laat ‘alles over heen komen’. Hiernaast zul je niet gelukkig voelen wanneer je gaat zoeken. Je leven draait niet om het vinden wat je wilt, maar om het respecteren van wat je hebt!

Experimenteren met speeltjes

Eerder hebben we besproken dat zelfverkenning belangrijk is voor een happy single. Een goede tip hierbij is het ontdekken van nieuwe seksuele prikkelingen door middel van speeltjes. Zowel bij seksuele contacten, evenals tijdens het masturberen, zijn seksspeeltjes een ware aanvulling op je single seksleven. Voor mannen die willen experimenteren zijn bijvoorbeeld de Next Gen masturbators een ware beleving. De masturbator bootst levensechte handelingen na waardoor zelfvoldoening steeds makkelijker te bereiken is. Voor vrouwen zijn de opties trouwens veel breder. Een goede tip zijn luchtdruk vibrators die clitorale stimulatie bieden zonder fysiek contact. Deze Next Gen vibrator brengt ongekende stimulatie zonder contact. Door middel van luchtdrukgolven stimuleer je de clitoris op een nieuw en wervelende manier.

Accepteren dat je single bent

De beste tip, maar wellicht de moeilijkste, hebben we als laatste bewaard. Alle tips die hiervoor besproken zijn, hebben een inherente strekking waarbij op lange termijn je jouw single leven accepteert. Hoe fijn je ook wilt voelen, een relatie zou hierin niet uit te moeten maken. Een leuke aanvulling, dat zeker, maar ook een last. Het gras is echt altijd groener aan de overkant. Zodra je dit begrijpt zul je ook happy zijn met wat je hebt. Je levenspartner vinden is een zoektocht waarbij je juist niet moet gaan zoeken. Veel mensen genieten juist meer van single zijn die eerder gebonden zijn. Gelukkig zijn geeft je zelfvertrouwen en zelfwaarde. Hiermee bereik je veel meer in je leven dan welke liefdespartner dan ook. Met sociale apps en de nieuwste seksspeeltjes heb je genoeg mogelijkheden om aan je seksuele wensen te voldoen. Geen zorgen dus als je single bent en geniet van je vrij leven!