Floggers en Crops

Wat zijn BDSM flogges en BDSM crops?

Een BDSM speeltje die pijnprikkelingen veroorzaakt is onder te verdelen in verschillende varianten. Naast BDSM paddels, BDSM canes en BDSM zwepen zijn er nog 2 categorieën van BDSM speeltjes die mogelijk interessant kan zijn voor de liefhebbers van pijnprikkelingen. BDSM floggers, of strokenzweep, zijn korte zwepen die je met een zwiepende beweging neerslaat voor het toebrengen van pijn. Floggers zijn te herkennen aan de dweilvormige stroken die aaneengesloten worden via de handvat. Hoe meer stroken er aan zitten, des te groter het raakoppervlak is. Let daarom goed op dat een flogger met minder stroken, deze dus veel pijnlijker aan gaat voelen dan eentje met veel stroken. Een BDSM flogger is meestal gemaakt van dunne platte (nep)lederen stroken met gelijke diktes verdeeld over alle stroken. Naast het toedienen van pijnprikkelingen zijn floggers ook ideaal om de onderdaan te strelen met lichte stroken. De flogger wordt in het algemeen aangezien als een iets lichtere BDSM zweep die voor iedereen geschikt is. Zowel beginners als gevorderden kunnen gemakkelijk een flogger gebruiken zonder enige ervaring.

BDSM crops zijn langere BDSM zweepjes die je het beste kunt vergelijken met een cane en paddel in 1 speeltje. Bestaand uit een iets langere stok met aan het uiteinde een (nep)leren breder lusje waarmee de onderdaan geprikkeld wordt. De crop is een bestaand instrument dat ook bij het paardrijden gebruikt wordt vanwege de prikkelende aard zonder de huid te beschadigen. Dit principe kun je ook doortrekken naar de BDSM wereld. De BDSM crop kun je in verschillende lengtes vinden en deze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout of kunststof. De (nep)lederen lus aan het uiteinde is tevens in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo verschillende ze van dunne harde lusje tot zachtere vormen zoals een hartje of kleine hand. Hierbij is belangrijk om te weten dat een lange riding crop pijnlijk aanvoelt dan een kortere versie. Een grotere raakoppervlak van het uiteinde van de crop is tevens minder pijnlijk dan een kleinere raakopppervlak. Let hier dus ook op wanneer je als beginner jouw eerste riding crop BDSM speeltje uitzoekt.

 

Voor wie zijn BDSM crops en BDSM floggers geschikt?

Zowel de BDSM riding crop als de BDSM flogger vereisen weinig tot geen techniek waardoor je deze altijd kunt gebruiken zonder specifieke ervaring. Wel zijn er bepaalde eigenschappen waardoor deze voor bepaalde doelgroepen toch iets aantrekkelijker zijn. We zullen hieronder toelichten voor welke doelgroepen dit interessant zijn en ook daarbij de voor- en nadelen toelichten zodat jij een betere keuze kunt maken.

1: Beginners die willen experimenteren
Een BDSM flogger kan zowel gebruikt worden om de onderdaan te strelen of te kietelen door de langzaam over het gewenste lichaamsdeel te trekken. Door de aanwezigheid van verschillende stroken van zacht leer voelen deze stroken heerlijk aan. Ideaal om mee te experimenteren op de slaapkamer of tijdens en spannende date. Door met de flogger te plagen als voorspel zal de opwinding veel groter zijn. Hierbij kunnen ook speelse klappen worden uitgeprobeerd om te zien of de volgende stap naar een onderdanige rol goed is. Kies hierom als beginner voor floggers met zoveel mogelijk stroken en een kortere variant.

Naast de BDSM flogger is ook de BDSM crop een prima speeltje waarmee je als beginner eenvoudig uit de voeten kan. Door een BDSM crop uit te kiezen met een groter raakoppervlak weet je zeker dat deze niet te pijnlijk is als beginner BDSM speeltje. Met een riding crop kun je net als een flogger eerst lekker speels te werk gaan zonder dat dit echt pijn gaat doen. Let wel op dat vanwege het flexibele ontwerp van de stok en de kleinere raakoppervlak, dat deze iets pijnlijker aan gaat voelen bij een beetje kracht. Door de kracht goed te doseren weet je wanneer een riding crop echt pijn doet en wanneer niet. Op de slaapkamer is een riding crop dus geschikt voor lichte pijnprikkelingen. Wil je iet verder gaan met jouw partner dan is het enkel een kwestie van meer kracht gebruiken waardoor de klap harder, en pijnlijker, aan gaat voelen. Voor beginners adviseren we daarom korte riding crops met een grote of brede raakoppervlak.

2: BDSM rollenspelen
Voor BDSM rollenspelen is een BDSM flogger een prima speeltje om de onderdaan te straffen en te voorzien van pijnprikkelingen. Bij een onderdaan dominant verhouding is het opwindend om pijnlijke BDSM speeltjes in handen van de dominant te zien. Pijnprikkelingen toebrengen hoeven niet maar zorgen wel voor een realistisch gevoel van onderdanigheid. Kiezen jullie toch voor echte pijnprikkelingen, dan zijn de floggers met langere stroken aan te bevelen. Zijn jullie op zoek naar de pijnlijkste floggers, dan zijn BDSM floggers met weinig stroken de meest pijnlijke varianten. Hoe langer de flogger, des te meer techniek hier bij komt kijken. Weet je niet zeker of je in staat bent om de lange BDSM flogger te gebruiken, kies dan altijd voor de kleinere of kortere varianten.

Is een flogger minder aantrekkelijk of ben je meer op zoek naar een simpel ontwerp met een intimiderend uiterlijk? Een BDSM riding crop wordt over het algemeen aangezien als een iets pijnlijker BDSM instrument dan een flogger. Zeker wanneer je kiest voor een riding crop met een kleine smalle uiteinde. Door de kleine raakoppervlak voelen deze daarom een stuk pijnlijker aan. Ideaal voor BDSM rollenspelen en intimidatie zijn daarom de langere riding crops een interessant speeltje, zeker wanneer je durft om kracht te gebruiken als dominant.

3: Liefhebbers van speciale vormen
Zelfs voor de meest ervaren gebruiker zijn BDSM crops en BDSM floggers af en toe leuk om een afwijkend BDSM zweep te gebruiken. Veel floggers en crops kunnen speciale vormen hebben als handvat van een flogger of bij het uiteinde van een riding crop. Bij een flogger kan het handvat in de vorm van een dildo zijn waardoor de onderdaan gepenetreerd kan worden. De stroken van de flogger lijken bij penetratie op een dierlijke staart waarbij de onderdaan extra vernederd wordt.

Een riding crop kan bij het uiteinde voorzien zijn van een extra vernederende vorm zoals een hand of hartje. Hiermee lijkt de crop veel speelser en tijdens een rollen spel zoals in de Femdom scene voelt een dergelijke vorm erg kinderlijk aan en daarom extra vernederend voor de mannelijke onderdaan. Deze speciale extra vernederende vormen zijn populair onder beginners en gevorderden.

 

Welke crop en flogger moet ik kiezen?

Zoals hiervoor besproken is het uitkiezen van een geschikte BDSM crop of een BDSM flogger lastig vanwege het grote aanbod. Zowel voor beginners en gevorderden spelen materiaalkeuze, lengte en gebruiksgemak een grote rol. We zullen hieronder deze verschillende eigenschappen toelichten met zowel voor als nadelen.

1: De lengte van de Crop of Flogger
De lengte is een zeer bepalend factor wanneer het aankomt op BDSM zwepen en andere BDSM speeltjes waarmee je moet zwaaien. Hoe langer de crop of de floggerstroken zijn bepaald daarom hoe pijnlijk deze aan zal voelen. Kijk hierom altijd naar de productbeschrijving en specificaties waarin de lengte is weergegeven zodat je niet voor verassingen komt te staan bij ontvangst van het flogger of crop. Ben je beginner of ben je meer op zoek naar een plagend exemplaar, dan is een zo kort en klein mogelijk variant een betere keuze. Hiermee verklein je de slagkracht waardoor een iets krachtigere zwaai minder pijnlijk zal aanvoelen. Een ander voordeel van een kort ontwerp is dat deze veel makkelijker te hanteren is. Zonder techniek en ervaring is hiermee de BDSM crop of BDSM flogger al goed te gebruiken.

2: Het aantal stroken van een flogger
Een BDSM flogger is een zweep die voorzien is van een groot aantal striemen die aaneengehouden worden door het handvat. Vanwege de kracht die je als dominant moet uitoefenen is het belangrijk om te weten hoe pijnlijk de flogger moet aanvoelen. Het raakoppervlak is groter naarmate er meer stroken op de flogger zit. Ben je juist op zoek naar een hogere pijnprikkeling bij het gebruiken van de flogger, kies dan een variant met weinig stroken. Ditzelfde geldt ook op de omgekeerde wijze. Ben je beginner of ben je op zoek naar een BDSM flogger die minder pijnlijk is, kies dan voor een variant met zo veel mogelijk striemen. Pas wel altijd op wanneer je kiest voor een flogger met minder dan 10 striemen. Deze zijn namelijk iets dikker uitgevoerd waardoor de pijn wordt geïntensiveerd.

3: Het uiteinde van een BDSM crop
BDSM crops zijn aan het uiteinde voorzien van een slagstukje wat neerkomt op het raakoppervlak. Vanwege het smal en langwerpige ontwerp van de BDSM crop kan deze vrij pijnlijk aanvoelen wanneer er voldoende kracht bij wordt gebruikt. Deze slagstukjes kunnen in verschillende vormen en formaten aan de riding crop zitten waaruit je je keuze op kunt baseren. Voor beginners is het meestal een stuk veiliger en leuker wanneer de riding crop is voorzien van een speelse slagstukje zoals een hand of in de vorm van een hartje. Hiermee ligt het plaaggehalte ook een stuk hoger voor een spannend voorspel. Ben je meer ervaren en wil je graag in een dominant onderdaan verhouding de onderdaan goed prikkelen met pijn? Kies dan voor een BDSM crop met een smal en dun slagstukje. Dit veroorzaakt een kleine raakoppervlak en bij voldoend kracht kan dit vrij pijnlijk aanvoelen.

4: Floggers met een speciaal handvat
Bij sommige floggers is het handvat speciaal ontworpen om als dildo of anaal plug gebruikt te worden. Voorzien van deze speciale vormen is het voor de onderdaan extra vernederend en intimiderend om hiermee gestraft te worden. Vanwege het kortere ontwerp van een BDSM flogger is tijdens het inbrengen van een dildo of buttplug vergelijkbaar met een buttplug met start. Deze speciale ontwerpen van het handvat kunnen zowel gemaakt zijn van latex rubber of gewoon van kunststof. Let wel altijd op dat je na gebruik deze handvaten goed moet reinigen zodat het niet meer onhygiënisch is wanneer je dit de volgende keer gaat gebruiken. Gebruik hiervoor altijd een desinfecterende toycleaner zodat deze bacterie vrij is voor de volgende keer gebruik.

 

Hoe reinig ik een BDSM flogger of een BDSM Crop

Net als met verschillende seks speeltjes zorgt een goede reiniging van het speeltje voor een langere levensduur en zorgt dit voor een hygiënisch en bacterie vrij speeltje. Vooral het slagstukje van een BDSM crop of de stroken van een BDSM flogger moeten regelmatig gedesinfecteerd worden. Omdat een BDSM pijnprikkel instrument niet intern gebruikt wordt, op eventueel de handvaten na die je intern kunt gebruiken, is desinfectie enkel noodzakelijk. Gebruik hiervoor een desinfecterende toycleaner of reinigingsalcohol met de hoogste percentage alcohol die je gewoon bij de drogist kunt krijgen. Met een paar sprays op het slagstukje van de riding crop of over de striemen van de flogger ben je zeker dat de onderdaan geen infecties of uitslag gaat krijgen. Vergeet hierbij ook niet om de handvaten ook goed te desinfecteren. Bij de handvaten kunnen namelijk meer vuil en vet vast komen zitten waardoor deze op den duur los gaat komen erg gaan stinken. Ook hiervoor kun je een desinfecterende toycleaner gebruiken die naast het weghalen van vuil ook een lekker fris geurtje achterlaat.

Ben je klaar met een grondige reiniging van het handvat, laat deze dan eerst goed drogen voordat je deze weer op gaat bergen. Met een desinfecterende toycleaner of reinigingsalcohol zal dit niet langer dan 10 minuten duren. Zorg dat de BDSM flogger en BDSM riding crop daarna goed wordt opgeborgen waar geen zonlicht bij kan en iets koeler is dan kamertempratuur. Zo zorg je dat de levensduur van het (nep) leer wordt verlengt.

 

Luxury Whip Hoogwaardige Flogger Zweep
Ouch!
€14,95
Op voorraad
Stijlvol Leren Dunne Riemen Flogger
ZADO
€41,61
Niet op voorraad
Leren Flogger BDSM Zweep Hoogwaardig
ZADO
€86,13
Op voorraad
Flogger Zweep met Prikkeldraad Striemen
ZADO
€37,43
Niet op voorraad
Leren ‘Riding Crop’ Zweep met Luxe Uitstraling
Wild Thing by Zado
€27,69
Niet op voorraad
Riding Crop met Opvallend Duiveltjes Vorm
Obsessive
€19,95
Niet op voorraad
Gretia Crop met Studs Ondeugend Accessoire
Obsessive
€8,91
Niet op voorraad
Suède Flogger Zweep met Glazen Plug  Handvat
Bad Kitty
€38,82
Op voorraad
Siliconen Flogger Zweep met Hoogwaardige Uitstraling
Bad Kitty
€17,95
Niet op voorraad
Mini Cropper met Harten Vorm
Bad Kitty
€7,65
Op voorraad
Korte Suède Flogger Zweep Erotische Discipline
Bad Kitty
€17,39
Niet op voorraad
Korte Suède Flogger Zweep voor Beginners
Bad Kitty
€17,39
Op voorraad
Elegant Beginner Flogger Titanium Grijs
Ouch!
€14,95
Niet op voorraad
Lederen ‘Crop’ Paddel met Hartvorm
Bad Kitty
€15,17
Niet op voorraad
Suède Korte Flogger Zweep Gevlochten
Wild Thing by Zado
€44,39
Niet op voorraad
Rinding Crop met Diamanten Handvat
Bad Kitty
€23,66
Niet op voorraad
Halsband met Flogger Zweep
Bad Kitty
€20,73
Op voorraad
Flogger Zweep met Dildo Handvat
ZADO
€27,83
Niet op voorraad
Riding Crop Zweep met Elegante Strik
Obsessive
€17,95
Niet op voorraad
Speelse Kietelaar Verleidelijk en Spannend
Obsessive
€8,91
Niet op voorraad
Fraai Vormgegeven Riding Crop
Obsessive
€13,43
Niet op voorraad
You have viewed 24 of 51 products
Laad meer artikelen