Hoe begin je met een rollenspel?

25 Augustus 2023

Superspannend om te doen en zeker het uitproberen waard. Je zelf voordoen als iemand anders voor een sexy toneelstukje met hete actie! We hebben hier natuurlijk over een sexy rollenspel. Solo of met een partner, het maakt helemaal niets uit. Van alle wilde sexy fantasieën is het rollenspel één van de populairste seksfantasieën onder vrouwen en mannen. Erotische rollenspelen geven een spannende boost aan je seksleven. Eenvoud en experimentele eigenschappen van de rol geeft jou de vrijheid om seksuele grenzen te verleggen. Voor vrijwel alle rollen zijn verschillende speeltjes en pakjes verkrijgbaar. Heb je eenmaal alles bijeen maar hoe neem je de eerste stappen? Nou, lees dan vooral verder want in onze blog leggen we je alles uit over een sexy rollenspelen en hoe je deze tot een spannend succes leidt!

Uitkiezen van en sexy rol

Meestal hebben vrouwen en mannen de perfecte rol in gedachte die ze graag willen naspelen. Een ondeugend onderdanige rol of juist dominant en strenge rol? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt deze gewoon naspelen met jouw lover. Populaire rollen waaruit vrouwen kiezen zijn vaak die van student, huishoudster of secretaresse. Uiteraard zijn er nog voldoende ander rollen die je als vrouw na kunt spelen. Staar je niet blind om alleen maar 1 rol te spelen en wissel deze af. Zo kun je eindeloos genieten van de verschillende rollen en wordt het nooit saai. Ben je beginner, dan is het verstandig om het rollenspel te beginnen met een passende rol zonder tierlantijntjes. Voor jonge vrouwen is een studentenrol geschikt en voor volwassen vrouwen de secretaresse of huishoudster.

Oefenen eerst in je eentje

Oefening baart kunst. Nou niet denken dat je een sexy rollenspel moet gaan vergelijken met de Mona Lisa. Zeker wanneer je jouw sexy rol zo spannend mogelijk wilt doen overkomen, is een goede voorbereiding belangrijk. De rol goed kunnen naspelen geeft ook een extra voldoend gevoel waardoor jij, en jouw partner, extra opgewonden raken. Als goede voorbereiding kun je jouw rol zelf eerst een paar keer naspelen. Kies hiervoor een geschikte ruimte en trek alvast jouw uitgekozen pakje aan. Maak kennis met jouw personage en geef haar een fictieve naam die enigszins lijkt op jouw eigen naam. Zo geeft je een ondeugend en grappige ondertoon aan het rollenspel. Wil je graag een accentje naspelen, dan zorgt goed oefenen dat het rollenspel niet veranderd in een Comedy.  

Bespreek het rollenspel met jouw partner

Wellicht wil je graag jouw partner met een sexy rollenspel verassen. Echter verklappen we dat zonder deze te bespreken vooraf, dit meestal eindigt in teleurstelling. Een geslaagd rollenspel vergt namelijk tweezijdig input. Door het rollenspel vooraf te bespreken met jouw lover, zorg je dat beide rollen goed worden aangevuld. Let op dat je dit niet net voor het rollenspel doet maar een paar dagen eerder. Anders ontneem je spontaniteit en is de heat of the moment wel ver te zoeken. Tijdens het bespreken met jouw partner kun je ingaan op de invulling van beide personages. Gaat het om 2 bekenden of spelen jullie onbekende personages en zien jullie elkaar voor het eerst? Ga ook in op de verschillende standjes en eventuele speeltjes die jullie willen gebruiken. Zo staan er geen vreemde verassingen voor de deur.

Reserveer voldoende tijd voor het rollenspel

Ga je voor de eerste keer een erotisch rollenspel spelen, dan weet je waarschijnlijk niet dat dit soms lang kan duren. Je kunt een rollenspel in principe zo kort, of lang, maken als je wil. Echter is het veel spannender en extra opwindend wanneer je hiervoor de tijd neemt. Het is immers zonde om jezelf helemaal op te maken, met passend erotische kostuums, voor een vluggertje. Richt met het rollenspel op het voorspel. Door de extra spanning, en onderdanige rol, zal het voorspel hierdoor veel langer duren. Extra opwindend dus! Vooraf aan het voorspel begin je langzaam het rol over te nemen van jouw personage. Stap voor stap speel jij de script in je hooft die je vooraf hebt ‘gerepeteerd’. Nu moet je trouwens niet alles tot op het detail scripten. Enkel de hoofdlijnen uitspelen is goed genoeg voor een gelaagd rollenspel.

De juiste kostuums voor een rollenspel

Dress to impress, that’s the motto! Voor een spannend en succesvol rollenspel zorgen kostuums en accessoires voor het halve werk. Goed aankleden van een feestje zorgt namelijk altijd voor beleving. Een sexy rollenspel geen uitzondering en kan de sfeer maken of braken. Een sexy kostuum uitkiezen is voor de een wat makkelijker dan de andere. Spannend en onderdanige rollespelen spelen is niet altijd hetzelfde als fijn sexy lingerie dragen. Zo kunnen beginners een comfortabel lingerie kostuum kiezen boven een echt kostuum. Deze zijn namelijk eenvoudig aan te trekken met rollenspel elementen. Naast lingerie met bondage elementen zijn de realistische kostuums. Kostuums zijn echt voor sexy rollenspelen bedoeld en bieden de hoogste realisme aan het spel. Hierdoor zijn realistische kostuums wel iets prijziger.

De juiste accessoires voor een rollenspel

Vrijwel alle sexy rollenspelen kun je extra opleuken met (bijbehorende) accessoires. Voor onderdanige rollen kun je bijvoorbeeld denken aan bondage of BDSM speeltjes. Als je naar bondage speeltjes kijkt zijn handboeien en halsbanden erg populair. Deze zijn altijd toepasselijk op vrijwel alle onderdaan-dominant rollenspelen. Uiteraard hoeft het hier niet bij te blijven. Wil je nog een stapje verder, kijk dan naar BDSM accessoires. Denk hierbij aan zweepjes en tepelklemmen die voor seksuele prikkelingen zorgen. Behalve BDSM/Bondage speeltjes kun je ook jouw kostuum of lingerie extra pimpen. Sexy handschoenen van latex of een open erotisch ondergoed zijn hiervan populaire mogelijkheden.

Speeltjes gebruiken bij een rollenspel

Sexy speeltjes zijn tegenwoordig zeker niet uitgesloten voor een geslaagd ondeugend rollenspel. Naast dress to impress, met eventueel BDSM/Bondage speeltjes, hebben speeltjes een grote invloed op spannende hoogtepunten. Naast het bereiken van de ultieme climax is seksuele stimulatie een belangrijk onderdeel voor genot. Tijdens een ondeugend rollenspel kun je hierbij denken aan vibrerende eitjes of anaal speeltjes. Goed om te onthouden is dat je deze speeltjes op afstand kunt bedienen. Je raadt het waarschijnlijk al, jij als onderdaan wordt compleet aan het lot van jouw partner overgelaten. Niet alleen voor rollenspelen met partner zijn seksspeeltjes een interessante toevoeging. Tijdens een solo rollenspel kun je als man of vrouw kiezen voor handsfree speeltjes. Dit zijn masturbators voor mannen en bijvoorbeeld vibrerende dildo’s voor de vrouwen. Genoeg keuze dus!