Waarom is anale stimulatie fijn?

26 April 2022

Anaal is helemaal hot! We bedoelen met deze zin uiteraard dat anale seks en anale stimulatie steeds populairder wordt. Zowel mannen als vrouwen zijn, zeker na het lezen van verschillende ervaringen online, steeds nieuwsgieriger wanneer het hier op aankomt. Uiteraard willen we ook graag bijdragen aan deze anale ontwikkeling waardoor we jou in deze blog alles gaan uitleggen over het stimuleren van de anus. Met een goede voorbereiding weten we zeker dat ook jij helemaal fan gaat worden. Ben je man, dan gaan we jou vanzelfsprekend overhalen om ook de eerste stap naar anale stimulatie te laten overgaan.

Anale stimulatie doet geen pijn

Vaak is de reden om niet aan anale stimulatie te doen de misvatting dat dit pijn doet. Pijn is nogal relatief en we zijn overtuigd dat wanneer de juiste voorbereidingen getroffen zijn, dit absoluut niet waar is. Door het juiste speeltje te gebruiken met glijmiddel is anale stimulatie vrijwel pijnloos en juist bevorderlijk voor een heerlijk fijn gevoel. Hierbij is anale stimulatie niet enkel beperkt tot het penetreren van de anus. Anale stimulatie kan namelijk ook buiten de endeldarm en rondom de anus plaatsvinden. We zullen dit later in de blog nog verder toelichten.

Anale stimulatie is perfect als voorspel

Gezien anale stimulatie, wanneer je goed bent voorbereid, vrijwel pijnloos is, geeft dit een heerlijk spannend gevoel. Door de spanning die met anale stimulatie samen gaat is het daarom perfect om hiermee de mood te versterken. Naast spanning zorgt anale verwenning voor een heerlijk intens gevoel waardoor andere seksuele spanningen worden versterkt.

Zo is orale verwenning van de anus, ook bekend als rimmen, een populair manier om met de mond jouw partner anaal te verwennen. Met de tong kun je de rand van de anus laten ontspannen en de top van de tong is ook geschikt om de anus licht te penetreren. Daarnaast kan anaal voorspel ook plaatsvinden door jouw vingers te gebruiken in en rondom de anus. Dit kun je zowel bij jezelf als jouw partner uitvoeren waarna de opwinding extra wordt geïntensiveerd.

Anale stimulatie voor een hygiënisch gevoel

Het lijkt wellicht vreemd en tegenstrijdig maar we menen het echt. Anale stimulatie kan ook zorgen voor een schoon intiem gevoel. Het gebruik van een anaal douche bevelen we daarom ook iedereen aan die graag hiermee wilt experimenteren. Kort gezegd zorgt een anaal douche, of klysma, voor anale stimulatie en reinigt deze tegelijkertijd de binnenzijde van de endeldarm. Anaal douchen kan gedaan worden met stimulerende anaal douches. Door verschillende opzetstukken te gebruiken wordt de anus gestimuleerd waarmee je ook tegelijkertijd intiem gereinigd wordt.

Darmspoeling met een anaal douche

Een goede darmspoeling zorgt voor een hygiënische endeldarm . Door een darmspoeling te doen bereid je jezelf goed voor op het hebben van anale seks op een hygiënische manier. Naast het hebben van anale seks bevordert een darmspoeling ook een fijn gevoel wanneer je je graag schoon wilt voelen. Een goede manier voor anaal douchen, of darmspoeling, is het gebruik van lauw warm water. Door middel van het reservoir van de anaal douche te vullen hiermee, kun je dit langzaam naar binnen spuiten door in de balpomp te knijpen. Eenmaal de endeldarm is gevuld met water kun je beginnen met het heen en weer wiebelen voor een goede spoeling.

Hoe kun je anaal douchen?

Het naar binnen spuiten van water in de endeldarm waarna je dit naar buiten laat vloeien wordt gezien als anaal douchen. Zorg altijd dat je de anaal douche gebruikt boven een wc-pot, badkuip of onder de douche zodat er geen ‘ongelukjes’ kunnen plaatsvinden. Eenmaal het water binnen de endeldarm zit, beweeg je heen en weer zodat de vuil in de endeldarm los komt. Na enkele minuten kun je dit weer naar buiten laten lopen waarna je weer water, via de anaal douche, naar binnen laat vloeien. Herhaal dit in totaal 2 keer zodat je verzekerd bent dat de endeldarm goed gereinigd is. Je herkent dit wanneer de laatste spoeling vrijwel vrij is van vuil wanneer dit uit jouw endeldarm komt.

Hoe maak je je eigen anale douche?

Naast het aanschaffen van een kant en klare anaal douche is het ook mogelijk om een eigen anaal douche te maken. Je kunt hiervoor vrijwel alle soorten luchtpompen gebruiken die niet lekken. Vul een emmer of bakje met lauwwarm water en zorg dat de pomp dit naar binnen kan zuigen. Zorg dat je niet te veel water gebruikt tijdens het opvullen zodat je speling hebt om het vloeistof weer naar buiten te zuigen wanneer het te intens aanvoelt. Je herhaalt de spoeling, zoals voorheen is uitgelegd, tot 2 keer waarna je dit weer langzaam laat uitlopen onder de douche of op de WC. 

Let op dat je niet te vaak doet anaal spoelen

Een goede darmflora bestaat uit een gezonde verhouding van goede en slechte bacteriën. Hierom is het raadzaam om een darmspoeling niet meer dan 2 keer per week uit te voeren. Door te vaak te spoelen bestaat de kans dat de goede bacteriën geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen waardoor je makkelijker last krijgt van buikpijn of andere klachten. Gebruik ook niet te veel kracht bij het inspuiten van het water. Hierdoor loop je namelijk kans dat de darmwand beschadigd kan raken. Gebruik ook altijd lauwwarm water waardoor je geen brandwonden of een minder prettig gevoel ervaart wanneer het water te koud is.