Voorbereiden op anale seks: Anale speeltjes

31 Oktober 2019

Een anaal speeltje zorgt voor opwinding en sensatie waardoor je veel heftiger klaarkomt. Daarnaast zorgt het gebruik ook voor een aangename en prettige manier van anale seks. Ben je klaar voor de volgende stap op het gebied van seks of zelfbevrediging?

Een voorbeeld van een populair anaal speeltje is de buttplug. Een buttplug isiets minder heftig als een volwaardig anaal dildo of een prostaat stimulator. Daarbij is het zo dat een buttplug daarnaast ook te verkrijgen als set in meerdere maten. Daardoor kun je selectief te werk gaan en altijd voor kleinere maat gaan dan je doorgaans gewend bent. Door de aanwezigheid van verschillende vormen en maten gaan we hier kort uiteenzetten welke keuze het beste voor jou is. 

Ben je na het lezen van deze blog post, verken dan onze website voor de mogelijkheden. Heb je een anale speeltje uitgezocht, dan kun je dit anaal speeltje altijd goedkoop bij ons online bestellen. Daarnaast bieden we een groot assortiment aan en is jouw bestelling binnen een dag bezorgd. Koop je liever eerst jouw anaal speeltje, dan kun je altijd achteraf betalen via Afterpay.


Waar let je op?

Wanneer je een buttplug uitkiest, dien je wel eerst even op een paar kenmerken te moeten letten. Door eerst op deze kenmerken te filteren zul je hierdoor gemakkelijk een keuze kunnen maken zonder dat je spijt gaat krijgen.

Begin altijd met een klein formaat. Dit klinkt misschien erg logisch maar we zien in de praktijk toch dat veel mannen en vrouwen voor de eerste keer toch de fout maken door een buttplug uit te kiezen die wezenlijk te groot is.

Dit komt door het feit dat bij vrouwen ze de buttplug kiezen het meest overeenkomst met een dildo of vibrator die ze al een tijd gebruiken. Men moet niet vergeten dat de ingang van de vagina een stuk groter is dan die van de anus. Daarnaast zitten er meer zenuwuiteinden in de anus waardoor deze een stuk gevoeliger is dan bij de vagina.

Voor de mannen geldt er een ander reden. Veel mannen willen meteen al voor het maximale gaan en maken daarbij de fout dat ze een buttplug uitkiezen die te groot is. Door het grote formaat zal deze niet geheel zonder ongemakken in de anus passen. Met een kleiner formaat is het gemakkelijk om te wennen aan het volle gevoel in de endeldarm.

Zorg dat wanneer je begint met uitzoeken dat de materiaalkeuze goed is. Voor buttplugs zijn, net als bij andere soorten speeltjes, een verscheidenheid aan materialen beschikbaar van glas tot metaal. Als eerste buttplug zullen we zeggen dat het fijnste materiaal om te gewennen het gebruik van siliconen is.

Siliconen heeft als eigenschap dat deze niet erg temperatuurgevoelig is en gemakkelijk schoon te maken is waarbij weinig tot geen onderhoud vereist is. Siliconen gecombineerd met glijmiddel op waterbasis zorgt voor een heerlijk natuurlijk gevoel.

Een buttplug met een spitse punt is wat gemakkelijker om in te brengen en geeft daarnaast een fijn gematigd gevoel intern. Deze varianten met een spitse punt zijn ook gemakkelijker om te verwijderen omdat jouw kringspier automatisch deze uitduwt tijdens het verwijderen.

Als advies kunnen we de buttplug set voor beginners met zuignap adviseren uit de Blackdoor Collectie. Deze hebben een licht ontwerp en bestaat uit een set van 4. Door de aanwezigheid van een zuignap zijn deze gemakkelijk te positioneren waardoor je deze ook kunt gebruiken verschillende standjes.


Persoonlijk voorkeur

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een buttplug of set die gemakkelijk verwijderd kan worden zonder een brede stop, kies dan voor een buttplug set met handige retourringen. De set is daarnaast ook gericht op beginners waardoor de verschillende maten door iedereen gebruikt kan worden zonder dat deze ongemakken zal veroorzaken.


Een stapje groter

Bouw langzaam op als het op formaat aankomt zoals eerder is uitgelegd. Jouw anus en kringspier zullen net als andere spieren op een gegeven moment wennen aan het formaat waardoor het gevoel minder zal worden na verloop van tijd. Maak je geen zorgen, dit zal niet binnen een paar keer gebruik veranderen. Als er een bepaalde gewenning optreedt, dan kan je een maatje groter proberen. Het voordeel van een buttplug set zorgt dat de maten oplopen waardoor je geen nieuw variant hoeft te kopen. Je bent altijd voordeliger uit met de aanschaf van een buttplug set.

Je bent gewoon vrij om te kiezen welke vorm voor jou het fijnste is. Voor de rest hoeft je geen zorgen te maken over veiligheid of duurzaamheid. De buttplugs zijn allemaal ontworpen om lang mee te kunnen gaan zonder onveilige situaties zoals het binnen schieten van het speeltje in jouw endeldarm.


Hoe gebruik je anale plugs?

Wanneer de keuze duidelijk is en de buttplug of set bij jou thuis is gearriveerd kan het feestje beginnen. Voor een leuke ervaring kan je het beste de onderstaande punten even doornemen.

Gebruik altijd glijmiddel op waterbasis waardoor de penetratie natuurlijk en fijn aanvoelt. Je kunt het glijmiddel het beste plaatsen op de zowel de buttplug en de anus. Schuif langzaam de buttplug inwaarts totdat deze goed vast zit. Dit merk je nadat de stop is bereikt en de kringspier hier omheen heeft vastgezet.

Ga voorzichtig te werk tijdens het inbrengen en verwijderen van de buttplug en zorg dat je niets forceert. Je zult merken dat zowel het inbrengen en verwijderen je nog een extra stimulans geeft tijdens het gebruik van een buttplug.

Maak na gebruik van de buttplug deze altijd grondig schoon. Het is vanzelfsprekend dat na gebruik van een anaal speeltje deze vuil is. De aanwezigheid van bacteriën binnen de endeldarm zullen dan ook aanwezig zijn op de buttplug. Om infecties te voorkomen en het hygiënisch houden van het speeltje kun je het best daarom een toycleaner gebruiken die dermatologisch is getest.


Hoe lang kan ik een buttplug binnen houden?

Een buttplug is zo gemaakt dat deze een langere tijd gebruikt kan worden zonder dat er ongemakken zullen ontstaan. Het is voor iedereen natuurlijk anders wanneer ze deze ongemakken gaan opmaken. Standaard tijden zijn ongeveer een half uur tot een uurtje per keer.

Er zijn gebruikers die deze een langere tijd gebruiken omdat ze het gevoel gewoon erg aangenaam vinden en dragen deze dan ook bijvoorbeeld naar het werk of tijdens een avondje uit. Voor deze gebruikers adviseren we dat er voldoende glijmiddel aangebracht moet worden om de wrijvingen aangenaam te houden. Daarbij is het dragen van een buttplug voor een langere tijd op den duur wel een belasting op de kringspier.

Net zoals alle andere spieren moeten ook deze spieren rusten. Bij langdurig gebruik dient men dus een paar dagen de kringspier rust te moeten geven.


Andere anaal speeltjes

De buttplug is een enorm populair speeltje als beginners toy voor de anus. Behalve de buttplug zijn er natuurlijk nog andere speeltjes waar je even naar kunt kijken voordat je voor de buttplug kiest. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de vorm en functie van een buttplug helemaal niet bij jou past. Voor diegene gaan we hier even kort uitleggen wat voor andere speeltjes er nog zijn waarmee je heerlijk anaal kunt genieten.

Wanneer je de buttplug qua vorm nog net iets te grof vindt, dan zijn de anale kralen misschien een betere keuze. Anale kralen zijn, zoals de naam al doet vermoeden, kralen die verbonden zijn met een lijn die je net als een buttplug in jouw anus kunt stoppen voor een plezierig gevoel. Door de balletjes en kralen voorzichtig naar binnen te duwen krijg je extra spanning en zorgen deze voor een licht gevuld gevoel.

Ook voor de anale kralen geldt dat je deze in verschillende lengtes en maten kunt krijgen. Voor anale kralen zijn er ook varianten die geleidelijk oplopen. Deze flexibele anale kralen met oplopende kralen zijn erg populair onder beginners en voornamelijk bij vrouwelijk gebruikers.

Wanneer je op zoek bent naar speeltjes die net iets grover zijn dan de buttplugs, dan zijn anaal vibrators of anaal dildo’s de speeltjes die je kunt gebruiken.

Een vibrerend anaal speeltje is altijd iets speciaals omdat deze proactief jouw anus en endeldarm stimuleert zonder dat jij je handen hoeft te gebruiken. Daarnaast is de simulatie van anale seks het meest realistisch met een anaal vibrator. Dit kun je terugvinden in de vibrerende buttplug met penis vorm. Mede door die vibraties raakt de kringspier ook makkelijker ontspannen.

Net als bij de andere anale speeltjes is het belangrijk om niet meteen voor een groot formaat te gaan. Gebruik ook bij deze speeltjes altijd glijmiddel op waterbasis voor een natuurlijke en fijne ervaring.