Standje van de maand: De missionaris; standaard of toch niet?

20 Januari 2023

Wie kent de Missionaris positie niet? Heb je voor de eerste keer seks, dan is dit standje waarschijnlijk het eerste sexstandje die je uitvoert. We weten hoe eenvoudig en fijn het standje is waardoor voor velen dit het eerste standje is wanneer ze seks hebben. Vind je dit standje te standaard, dan vertellen we je alvast dat je dit standje op verschillende manieren nog intenser kan maken. Saai zal het zeker niet zijn. Ben je benieuwd, lees dan verder zodat het standje binnenstebuiten kent!

Waarom noemt men standje ‘Missionaris’?

Sinds de prehistorie hebben mensen sex en zijn de gebruikte standjes vergelijkbaar zoals je dat ook bij dieren ziet. Doggystyle, staand of zittend, is namelijk de meest dierlijke manier van seks hebben. In het dierenrijk zul je daarom ook weinig dieren op een afwijkende manier seks zien hebben. Sinds de opkomst van het Christendom moesten deze dierlijke instincten afgeleerd worden. De mens stond namelijk centraal als creatie van God in zijn evenbeeld.

Geestelijken en pelgrims hebben in het verleden tijdens hun tochten dit sexstandje geïntroduceerd bij inheemse volkeren. Wat velen niet weten is dat de Missionarispositie door de kerk in Europa werd gepredikt als de juiste ‘houding’ bij het verwekken van kinderen. Hoe de vrouw het beste kan liggen en op welke wijze de man zijn penis in de vrouw penetreert, werd in geestelijke documenten vastgelegd tot op elk detail. Hier mocht je dus als Christen absoluut niet van afwijken op straffe van God.

Waarom is standje Missionaris zo populair?

Voor elk stel is de Missionaris het standje wanneer je samen voor het eerst het bed deelt. De eenvoudige houding biedt veel lichamelijk contact en is bijzonder comfortabel voor man en vrouw. Voor alle lichaamstypen, dik en dun, evenals alle leeftijden, is de Missionaris hierom erg populair. Naast gemak is de Missionaris ook een Face to Face houding waardoor je jouw partner recht in het gezicht kijkt. Dit zorgt namelijk voor extra intimiteit.

Naast verdwalen in elkaars ogen biedt de Face to Face houding extra mogelijkheden voor jouw lippen en tong. Denk hierbij aan hevige tongzoen momenten, plagend likken en elkaar bijten. Zowel tijdens het voorspel als de daad is de Missionaris positie een fijne houding om mee te beginnen. Seks draait nou eenmaal niet om 1 standje maar wordt flink afgewisseld met standjes. Door de Missionaris positie aan te nemen in het begin kun je de spanning heel goed opbouwen.

Hoe voer je de Missionaris stand uit?

Bij het Missionaris standje ligt de vrouw op haar rug met de benen gespreid. De man gaat bovenop de vrouw liggen doet zijn heupen tussen de gespreide benen van zijn partner. Leunend op zijn handen zorgt hij voor grip. Voor extra intimiteit is het ook mogelijk om op de ellebogen te leunen waardoor beide gezichten nog dichter bij komen. Eenmaal je een houding hebt gevonden kan de man beginnen met penetreren en stoten. Gebruik de vering van het bed om het fijnste ritme te vinden voor jullie allebei.

Ben je bezig met stoten, let dan ook op de reactie van de vrouw. Aan de hand van haar houding en reactie kun je jouw handelingen hierop aanpassen. Neem de tijd om jouw partner te leren kennen tijdens de seks en pas jezelf aan zodat jullie beide optimaal genieten. Blijf ook niet te lang in vaste houding en wissel af met je handen en ellebogen. Sla je armen om elkaar heen en wees creatief. Zo voorkom je dat de Missionarishouding op den duur saai en geforceerd aanvoelt.

Waar kun je het Missionaris standje uitvoeren?

De Missionarispositie is een houding die je liggend uitvoert. Daarnaast zijn er verschillende varianten die je staand of leunend uitvoert, echter behoren deze standjes niet tot de klassieke Missionaris. Voor de meest comfortabele ervaring is het daarom belangrijk dat je op een zacht ondergrond de Missionaris houding aanneemt. Voor optimale prestatie dient de ondergrond ook licht mee te veren. Zo hoef jij je minder in te spannen tijdens het stoten en kan de onderliggende vrouw, met deze vering, het ritme meebepalen.

Het meest voor de hand liggend, voor de missionaris seks stand, is het bed. Vanzelfsprekend is het bed ook het fijnst wanneer je bovenstaande karakteristieken in beschouwing neemt. Bijkomend voordeel is dat je in bed ook kan genieten van extra bewegingsruimte. Daarnaast is een deken ook erg handig wanneer het erg koud is. De Missionaris positie kun je ook uitvoeren op een bank of gewoon op de grond. Let wel dat de bank bij een hevige sessie wel beschadigd kan raken omdat deze niet voor ‘actie’ gemaakt is. Heb je sex op de grond met de Missionaris positie, let dan op dat je dit niet te lang doet. Voor de onderliggende vrouw kan een harde vloer namelijk slecht zijn voor de rug.

Wat voor speeltjes kun je combineren met de Missionaris?

Seks is leuker en spannender met speeltjes. Dit hoeven we je waarschijnlijk niet meer uit te leggen. Maar welke speeltjes zijn nou extra leuk tijdens seks in Missionaris houding? Geloof het of niet maar er zijn speciale koppelspeeltjes op de markt waarmee de Missionaris houding een extra boost krijgt.

Vibrerende koppelcockringen zijn speciaal gemaakt voor extra stimulatie met de Missionaris houding. Het ontwerp van de vibrerende koppelcockring is zo gemaakt dat de penisschacht en clitoris tegelijkertijd gestimuleerd wordt. Door de aanwezigheid van een krachtige vibratiemotor en geribbelde structuur wordt je dus actief gestimuleerd. Tijdens het stoten wrijft de koppelcockring tegen de bovenzijde van de clitoris aan. Vooral bij de Missionaris houding zorgt dit voor een optimaal en intens effect.

Koppel vibrators met een U-vormig ontwerp bieden ook extra sensatie tijdens dit standje. De U-vormige koppelvibrator voer je aan de ene zijde in de vagina waarbij de andere zijde over de venusheuvel loopt. Beide armen zijn voorzien van vibratiemotoren. Tijdens de seks in Missionaris houding zorgt de platte arm voor vibraties en laat deze genoeg ruimte vrij voor de penis. Tijdens de Missionarishouding komt de tweede arm van de U-vibrator tegen de clitoris en venusheuvel aan. Hiermee wordt de clitoris door middel van vibraties gestimuleerd. Gebruik je de koppelvibrator goed, dan volgen de intense hoogtepunten elkaar op!