Standje van de maand: De Gedekte Tafel

12 Mei 2023

De Gedekte Tafel; een uitdagend standje om mee ‘op te scheppen’

Wat nou als we gaan vertellen over een seksstandje waarmee je letterlijk en figuurlijk op kunt scheppen. Klinkt interessant toch? Een speciaal seksstandje vinden waarmee jij en jouw partner op de proef worden gesteld. Hiernaast is de het standje van de maand deze keer iets waarmee je bij vrienden op kunt scheppen als het sekstalk aankomt. Typisch iets wat als je eenmaal goed beheerst, de seks echt anders aan gaat voelen. Met anders bedoelen we ook een lichaams-breed intens gevoel tijdens de climax. De Gedekte Tafel is een standje waarbij uithoudingsvermogen en geduld onmiskenbaar onderdanige eigenschappen zijn. Hoe je het standje het beste tot stand brengt en waarom dit standje extra onderdanig voelt voor de vrouw, worden in deze blog uitgelicht. Daarnaast gaan we ook in op verschillende rollenspelen en speeltjes waarmee je dit standje kunt combineren.

Wat is het Gedekte Tafel standje?

De Gedekte Tafel positie is een standje waarbij de vrouw een brugpositie aanneemt. Op handen en voeten met een holle rug neemt zij een gebalanceerde houding aan. Door met haar handen en voeten steeds dichterbij te manoeuvreren wordt de rug holler. Hierbij komen de heupen zo hoog mogelijk naar boven. De man neemt hierna een positie tussen de benen in van de vrouw. Met zijn handen boven de billen houdt hij haar vast. Deze liftende greep ontstresst de vrouw en verbeterd eventueel het balans. Wanneer penetratie plaatsvindt kan het voorkomen dat de houding nog niet goed aanvoelt. De man kan dit dan met zijn handen corrigeren. Goed om te onthouden, de vrouw ziet niets omdat haar gezicht de andere kant op kijkt.

Waarom is de Gedekte Tafel positie speciaal?

Deze positie, wanneer goed uitgevoerd, ziet er speciaal uit en het fijne is dat geen zacht ondergrond vereist is. Je kan het standje in principe overal uitvoeren. Je hebt ook weinig ruimte nodig om de Gedekte Tafel uit te voeren. Naast deze praktische voordelen heeft dit standje ook een exclusief en exotisch karakter. Het standje moet je vaak oefenen om goed te beheersen. Eenmaal het standje goed beheerst wordt door beide partijen, zijn de hoogtepunten ook spannender. Orgasmes voelen intenser aan en door de speciale houding wordt het hele lichaam meegenomen tijdens het hoogtepunt. Het Gedekte Tafel standje zorgt bij orgasmes dat de tintelingen niet alleen bij erogene zones wordt beleefd. Genoeg redenen dus om dit standje vaak te oefenen.

Hoe doe je het Gedekte Tafel standje; stap 1

Lenigheid is een inherente eigenschap bij de meeste vrouwen. Mocht dit (nog) niet zo zijn dan kun je het beste eerst wat Yoga-oefeningen doen voordat je echt gaat beginnen. Wanneer je lichaam niet goed strekt dan kan dit standje namelijk zorgen voor pijn en ongemak. De eerste stap voor de vrouw is een recht liggende houding aannemen op een vlak ondergrond. Zorg dat je druk legt op de heupen en probeer deze zo hoog mogelijk te krijgen. Uit reflex zul je jouw handen en voeten zo positioneren dat deze als steun de heupen naar boven duwt. Ga verder en zorg voor meer druk/kracht op jouw handen en voeten. Dit probeer je totdat je niet hoger kan komen met de heupen.

Hoe doe je het Gedekte Tafel standje; stap 2

Heb je de houding onder de knie, dan is het zorgen voor goed balans de tweede stap. Hierbij spelen de handen en nek een belangrijke rol. Zorg bij dat de handpalmen de druk opvangen en niet jouw vingers. Beweeg de duimen naar elkaar toe. Hiermee strek je jouw armspieren en dit is namelijk ook essentieel voor de beste ervaring tijdens het hoogtepunt. Wanneer je vaak genoeg oefent heb je op een gegeven moment door hoeveel druk jouw handen en voeten moeten geven voor het beste balans. Wanneer dit in het begin nog niet goed, of lang genoeg, vol te houden is kan jouw partner je hierbij helpen. Door zijn zicht kan hij jou bijsturen voor de perfecte houding en zorgen dat je goed in balans blijft. Als alles goed is uitgevoerd heeft jouw partner de mogelijkheid om jou vaginaal te penetreren. Begin langzaam met penetreren en ga af op jouw gevoel voor de beste ervaring.

Onderdanigheid bij de Gedekte Tafel positie

Dit standje geeft de vrouw een onderdanig gevoel gezien zij een houding aanneemt wat uithoudingsvermogen en ‘ongemak’ oplevert. Voor de vrouw zorgt het ontnemen van de zicht op partner en eigen lichaam een extra opwindend gevoel. Je geeft je als vrouw helemaal over aan de man die dan over jouw lichaam beheerst. Dit extra onderdanige gevoel maakt het Gedekte Tafel standje ook bijzonder geschikt bij bondage en BDSM verhoudingen tussen meester en onderdaan. Je ziet daarom dit standje bij deze verhouding vaak terug. Als dominant is het ‘trainen’ van de onderdaan om deze positie goed aan te nemen dan ook extra opwindend voor beide partijen. Wijkt de vrouw af, dan is een corrigerende tik welverdiend.

Gedekte Tafel voor Human Furniture Play

De Gedekte Tafel positie is van origine afgeleid van Human Furniture Play. Dit is een vorm van BDSM/Bondage waarbij de onderdaan als meubelstuk wordt gepositioneerd. Deze positie wordt van voor een bepaalde tijd aangenomen en geeft de onderaan een onderdanig gevoel. Ondanks het ongemak moet deze positie aangenomen worden waarbij hij of zij ondergeschikt is en als object wordt aangezien. Nou is het Gedekte Tafel standje niet enkel hiervoor geschikt en ook onder conventionele liefdesrelaties geeft het standje een ongekend gevoel van extase. Met een beetje humor is het standje ook uit te voeren met echt tafel accessoires zoals borden en bestek uit te voeren. Zo mag de onderdaan deze tijdens haar hoogtepunt niet laten vallen.

Sextoys gebruiken bij het Gedekte Tafel standje

Bij de Gedekte Tafel positie zijn verschillende speeltjes goed om de ervaring naar een andere level te tillen. Een interessant speeltje, zeker als lichte BDSM iets is voor jullie, zijn tepelklemmen. Hierbij moet je goed letten dat je tepelklemmen uitkiest met een schakelketting tussen de klemmen. Het liefst met zo veel mogelijk speling. Tijdens de Gedekte Tafel positie kan de man deze schakelketting gebruiken om de positie van de vrouw te corrigeren. Is de houding niet goed, dan geven de tepelklemmen prikkelingen en zorgen deze voor snelle beheersing van een goede houding. Wil je graag een stapje verder in deze pijnprikkelingen, dan is plagen door aan de schakelketting te trekken tijdens penetratie een interessante mogelijkheid.

Een ander interessant speeltje is de Wand Massager, met of zonder kabel. Door de houding van de vrouw is clitorale stimulatie vrijwel niet mogelijk. De man kan met zijn vingers de clitoris stimuleren. Echter is de clitoris van de voorzijde stimuleren altijd erg lastig. Voor een intense stimulatie van de clitoris, en ook ideaal corrigerend instrument, is de Wand Masager perfect voor dit standje. Een leuk spelletje om samen uit te voeren is de Gedekte Tafel positie vasthouden, tijdens clitorale stimulatie met de Wand Massager. Het wordt zeker interessant wanneer de hoogtepunt bijna wordt bereikt. Uit balans raken is dan opgeven!