Reverse Cowgirl; uiterst plezierig en geschikt voor sextoys

18 Augustus 2022

Het Amazone standje voor de meeste vrouwen en de Backwards Cowgirl onder mannentermen. Deze positie wordt gezien als de meest plezierige stand voor zowel de mannelijke als vrouwelijke partners. Voor wie zich afvraagt waarom dit zo is, en hoe je dit het beste kan uitvoeren, gaan we in deze blog dit Amazone standje uitvoerig bespreken. Hebben we ook al gezegd dat dit standje perfect leent voor sexspeeltjes waardoor je nog meer geniet? Daarnaast krijgen jullie alle Do’s en Dont’s van ons en vertellen we je over de verschillende varianten op de Reverse Cowgirl positie. Voor wie geïnteresseerd is in het leukste seks standje, lees dan snel verder!

Wat is de Reverse Cowgirl Positon?

De klassieke Cowgirl positie is altijd een favoriet als het op seksstandjes aan komt. De vrouw boven en de man onderin. Deze positie wordt door de vrouw zittend ervaren en tussen de partners wordt oogcontact gemaakt. Voor de meeste stellen geeft dit een extra intens gevoel van penetratie omdat de penis veel dieper gaat. De Backwards Cowgirl of Reverse Cowgirl is de Doggy variant waarbij je als vrouw de rug toe keert naar het zicht van de man.

De Reverse Cowgirl is zoals hierboven beschreven de Doggystyle versie van de Cowgirl. De onderdanigheid van de vrouw wordt hierbij benadrukt en de man ziet de billen van de vrouw op en neer bewegen. Dit zorgt voor een opwindend uitzicht waarbij het diepe gevoel van penetratie ook nog bijdraagt aan intens genot voor beide partijen.

Wat zijn de voordelen van de Reverse Cowgirl Positie?

Voordat we het Reverse Cowgirl Amazone standje verder gaan toelichten zullen we eerst de voordelen voor jou op een rijtje zetten. Hierdoor kun je zelf een betere inschatting maken of het standje bij jou en jouw partner past.

De Reverse Cowgirl Position geeft de vrouw leiding

Waar je bij Doggystyle als vrouw jezelf onderwerpt aan de man is het standje Amazone vergelijkbaar maar met het onderscheid dat de vrouw de leiding neemt. Zij bepaalt de tempo en ritme en de man hoeft alleen maar te genieten van het prachtige uitzicht. Door jezelf te laten gaan als vrouw kun je helemaal los gaan en gehoor geven aan jouw verlangens.

G-spot stimulatie

Omdat de reverse cowgirl zorgt voor diepere penetratie, voelt de penis een stuk stimulerender aan tijdens penetratie. Voor een goede stimulatie van de G-spot is het van belang dat de penis licht gebogen naar binnen gaat. De backwards cowgirl zorgt voor de juiste penetratie hoek waardoor de G-spot effectief gestimuleerd wordt. Door de G-spot te stimuleren kom je als vrouw ook heerlijk intens klaar.

Handen vrij voor zelfstimulatie

We horen vaak het tegenargument dat de Reverse Cowgirl een positie is waarbij de clitoris niet wordt gestimuleerd. Echter is dit geen goede veronderstelling. Het Amazone standje stelt namelijk de vrouw in staat om zelf de clitoris te stimuleren. Volgens veel vrouwen is de meest effectieve manier om clitoraal klaar te komen namelijk zelfstimulatie. Tijdens de reverse cowgirl is dit gewoon mogelijk vanwege de vrijheid in bewegingen met de handen. Je kunt er ook voor kiezen om een clitoris stimulator te gebruiken zoals een massager wand of Satisfyer.

Perfect voor pure lust

Maak je regelmatig seksuele contacten waarbij het alleen voor die avond is? Door de reverse cowgirl positie te nemen heb je namelijk geen oogcontact waardoor de seks minder intiem is. Zo kunnen beide partijen zich heerlijk laten gaan zonder dat dit zorgt voor ongemakkelijke situaties. Oogcontact zorgt dat het gevoel van pure lust wordt geremd gezien er dan gevoelens kunnen ontstaan. Wil je dit vermijden, dan is de Reverse Cowgirl de perfecte positie voor jouw one night stands. 

Speeltjes combineren met de Reverse Cowgirl

We hebben al te kennen gegeven dat het Amazone standje goed uit te voeren is en daarnaast aangevuld kan worden. Een van de manieren om het standje nog spannender te maken is het gebruiken van speeltjes tijdens de seks. Maar om welke speeltjes gaat het dan allemaal? Dit zullen we hieronder voor jou toelichten.

Buttplug met diamant

Een sierlijke buttplug geeft een geweldig gevoel terwijl je daarnaast gewoon seks kan hebben. Een buttplug met juweel is erg populair omdat dit een elegante uitstraling geeft tijdens gebruik. Ook ziet een buttplug met diamant niet intimiderend uit waardoor het juist extra geschikt is voor jonge vrouwen. Jouw partner weet niet wat hij ziet wanneer jouw billetjes op en neer gaan met deze glinsterende buttplugs er tussen.

Wand massager

Wand massagers stimuleren specifiek de clitoris en worden gebruikt door deze tegen de clitoris te houden. Door de grote raakoppervlakte en krachtige vibraties voorziet een massger wand intens clitorale stimulatie. Tijdens de reverse cowgirl positie heb je jouw handen vrij om de wand masager hierbij te gebruiken. Wil je dat jouw partner ook mee kan genieten van de krachtige vibraties, houd dan de wand massager lager zodat deze tegen de balzak mee stimuleert.

De mini vibrator

Klein maar o zo fijn! De mini vibrator is een kleine uitvoering van de klassieke vibrator waarmee de clitoris wordt gestimuleerd. In tegenstelling tot zijn grotere broer is de mini vibrator niet geschikt voor penetratie. Voor de clitoris is de mini vibrator vergelijkbaar met een pennetje waarmee je heel precies de clitoris stimuleert. Door zijn kleine formaat is de mini vibrator eenvoudig vast te houden en te gebruiken. Tijdens de Reverse Cowgirl heb je aan deze kleine kameraad een prima aanvulling op intense hoogtepunten.