Hoe prostaat stimuleren? Een veel gestelde vraag

26 April 2022

Geef jij jezelf weleens een prostaat massage? Weet je niet wat dit is en ben je licht nieuwsgierig, blijf dan lekker verder lezen zodat je hierna alle ins en outs weet! De mannelijke G-spot is een orgaan dat zich perfect leent voor seksuele stimulatie. Misschien heb je er nog nooit over gehoord maar een normaal orgasme aangevuld met een prostaat stimulatie zorgt voor een heerlijk intens hoogtepunt. In dit artikel leggen we jou uit hoe een prostaat stimulatie in zijn werk gaat en geven we aan welke speeltjes hiervoor perfect lenen.

Wat is prostaat stimulatie?

Het stimuleren van de prostaat is tegenwoordig helemaal hot en wordt door veel mannen ervaren als een geweldige ervaring. Zeker wanneer je dit voor de eerste keer ervaart ga jij jezelf in de zevende hemel wanen. De prostaat is een orgaan dat achter de endeldarm en voor de blaas bevindt. Door druk uit te oefenen vanuit de endeldarm wordt de porstaat gestimuleerd.

Een prostaat stimulatie kan ook plaatsvinden door de plasbuis met een lange dilator waarmee de prostaat wordt bereikt. Echter is het masseren van prostaat via de plasbuis erg gevaarlijk waardoor we dit niet kunnen aanbevelen. Stimuleer daarom de prostaat altijd via de anus voor de meest veilige manier waarbij de prostaat indirect wordt gestimuleerd.

Een prostaat massage is nuttig!

Naast een stimulerend erogeen gevoel is een prostaat massage ook goed voor de prostaat zelf. Door deze regelmatig te stimuleren ontwikkeld het orgaan en worden prostaat klachten verminderd op oudere leeftijden. Let wel op dat dit enkel geld voor een prostaat massage via de anus en niet via de plasbuis.

Wil je graag intensere orgasmes beleven, dan zorgt regelmatige stimulatie van de prostaat voor een nieuw stofje in de hersenen waarna orgasmes heftiger worden beleefd. Zelfs tijdens normale seks met jouw partner ondervind je hiervan veel voordelen. Een ultieme ervaring tijdens het klaarkomen is een van de belangrijkste redenen waarom steeds meer mannen regelmatig een prostaat massage in hun wekelijkse bezigheid aanvullen.

Het belangrijkste voordeel, onzes inziens, is dat prostaat stimulatie seksuele grenzen verlegd. Door te experimenteren met jouw lichaam leer jij jezelf veel beter kennen en sta je vaker open voor nieuwe dingen. Hiernaast zul je ook merken dat nieuwe speeltjes en uitdagingen minder belemmerend worden. Zowel jij als jouw partner zullen dit zeker op prijs stellen!

Hoe stimuleer je de prostaat?

Er zijn verschillende speeltjes die je kunt gebruiken voor een heerlijke prostaat stimulatie. Daarnaast is het ook mogelijk om de prostaat te stimuleren met de vingers. Ben je beginner, dan is het verstandig om eerst te beginnen met één vinger. Hiermee penetreer je de anus waarbij je jouw vinger licht buigt wanneer deze helemaal in de endeldarm zit. Let wel dat de top van de vinger richting de navel wijst zodat je de juiste richting op gaat. Wanneer dit goed gebeurd zul je merken dat je een lichte tinteling en prikkeling voelt bij het bereiken van de prostaat. Hierdoor weet je dat de prostaat is bereikt en desgewenst kun je nog een tweede vinger inbrengen om meer druk uit te kunnen oefenen.

Naast jouw eigen vinger kun je uiteraard ook speciale speeltjes gebruiken bij het masseren van de prostaat. Het meest bekend is de prostaat stimulator die speciaal gemaakt is voor handsfree en eenvoudig gebruik. Wees altijd voorzichtig tijdens het masseren van de prostaat gezien de gevoeligheid van het kliertje. Zeker wanneer je een speeltje gebruikt is het belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Naast een prostaat stimulator zijn ook anale kralen of speciale buttplugs, met een verdikte top, waarmee je de prostaat op een zachte manier kunt stimuleren. Kies je voor een prostaat speeltje, dan kun je kiezen uit actieve en passieve varianten.

Hoe gaat het in zijn werk met een prostaat stimulator?

Zoals hiervoor is uitgelicht is een prostaat stimulator een perfect speeltje voor het stimuleren van de prostaat. Door zijn vormgeving en speciale kenmerken biedt een prostaat stimulator een eenvoudig en effectief alternatief op handmatig stimuleren van de prostaat. Met een licht gebogen schacht, en een verdikte top met een L-vormig ontwerp, springt deze meteen in het oog. De gebogen schacht zorgt voor optimaal bereik van de prostaat via de endeldarm. De verdikte top geeft een groot raakoppervlak waardoor de prostaat altijd in contact kan komen met de prostaat stimulator.

Wanneer je kiest voor een actieve prostaat stimulator zal deze altijd voorzien van één of meerdere motoren. Eigenschappen zoals trillen, stoten of draaien zijn enkele voorbeelden van actieve eigenschappen van een prostaat stimulator. Hierdoor zijn actieve prostaat stimulators geschikt voor handsfree stimulatie en beidt deze veel discrete mogelijkheden. Anderzijds is een passieve prostaat stimulator een speeltje zonder bewegende onderdelen waardoor je lichaamsbewegingen moet maken voor een stimulerend effect. Gebruikers die van specifieke stimulatie houden, kiezen eerder voor een passieve variant. Hierbij zijn passieve varianten meestal ook veel intensiever wanneer de gebruiker ervaren is.