Hoe kun je het beste masturberen als vrouw?

3 Februari 2023

Heerlijk solo met jezelf aan de gang gaan en hierover open zijn, wie doet dat nou (niet)? Nou, onderzoek heeft aangetoond dat 95% van jongvolwassen vrouwen regelmatig aan zelfbevrediging doen. Echter praat meer dan de helft hier niet graag over. Hierdoor is masturberen voor vrouwen wel een (on)dingetje. Bij sommige vrouwen is een saai sexleven hiervan het resultaat. Dit komt omdat veel vrouwen masturberen nog steeds zien als een taboe. In deze blog gaan we jou vertellen hoe onze tips en trucs je hierbij gaan helpen. Met een open denkbeeld over masturberen en onze tips en trucs haal je letterlijk en figuurlijk ‘meer’ uit jouw (solo) seksleven!

De eerste tip; zelfvertrouwen

Wees zelfverzekerd! We kunnen maar niet genoeg benadrukken waarom dit zo belangrijk is bij vrouwen. Vrouwen die niet open over hun solo sessies praten hebben vaak, ten onrechte, een negatief zelfbeeld. Wanneer je tot deze groep behoort en veel moeite hiermee hebt, dan kun je hierover openlijk over praten. Of het nou met jouw vriendinnen is of via een doorverwezen professional, is afhankelijk van jouw situatie.

Ben je minder content over jouw lichaam dan kun je hier altijd iets aan doen. Door bijvoorbeeld te gaan sporten sla trouwens 2 vliegen in één klap. Door af te vallen zul je ook een stuk zelfverzekerder voelen. Hiernaast zorgt regelmatig bewegen voor een lichaamseigen stofje dat jou gelukkiger laat voelen. Bij een zelfverzekerd gevoel ga jij je seksueel vrijer voelen en zul je ook merken dat je heel anders over masturberen gaat nadenken.

Tip nummer 2; de juiste stemming opwekken

Naast zelfvertrouwen speelt de juiste stemming voor optimaal seksueel genot. Dit geldt niet enkel voor geslachtsgemeenschap maar des te meer bij zelfbevrediging. Vrouwen zijn gevoelswezens en hierbij zorgt een goede stemming voor intensere hoogtepunten. Heb je een drukke dag gehad of is jouw stemmig niet optimaal, zorg dan dat je eerst tot rust komt. Dit kan bijvoorbeeld door een heerlijke bad te nemen of even van te voren te sporten. Je zult merken dat je hierna veel meer zin gaat krijgen in jezelf.

Een goede tip, indien je moeite hebt met seksuele creativiteit, is het vooraf lezen van een erotische boek of het bekijken van een pornofilm een goede tip. Deze bronnen zorgen voor seksuele stimulatie waardoor je heel snel in de juiste sexy stemming komt. Wanneer je vaker verdiept in seksuele fantasie zul je ook merken dat dit ten goede komt voor jouw sexy mood!

Tip nummer 3; verdiep je in sexy speeltjes

Natuurlijk, toys zijn erg sexy en zorgen voor de beste seksuele prikkelingen tijdens het masturberen. Raak je gewend aan jouw eigen vingers of andere ‘dagelijkse accessoires’, dan zal op den duur de solo sessies minder intens aanvoelen. In sommige gevallen kan dit leiden dit tot minder intense orgasmes. Door te verdiepen in alle mogelijkheden van sextoys krijgt jouw nieuwsgierigheid een extra impuls. Je gaat je meer afvragen over nieuwe seksuele mogelijkheden waardoor de drang om te experimenteren groter is.

We hebben hierboven uitdrukkelijk niet over het ‘gebruik’ van speeltjes maar enkel over de mogelijkheden. Het aanbod van toys is zeer divers en de kans is groot dat jij van het overgrote deel niet eens op de hoogte bent. Ben je nieuwsgierig na het zien of lezen van de nieuwste en populairste toys, dan ben je eerder geneigd om deze uit te proberen. We verklappen alvast dat masturberen hierna zeker in de top 3 van jouw favoriete bezigheden ‘komt’!

Tip nummer 4;  draag een ondeugend pakje

Zin in jezelf krijgen kan overal en altijd. Nee, dit is echt geen grap. Om jouw eigen seksualiteit te stimuleren is het dragen van ondeugend of uitdagend onderkleding echt een aanrader. Naast het dragen van sexy onderkleding kun je ook kiezen voor een ondeugend kostuum met rollenspel thema. Een dienstmeisje kostuum geeft een seksueel vernederend impuls waardoor je heel snel in de stemming komt. Door jezelf hierna in de spiegel te zien zul je heel snel fantaseren over jouw onderdanigheid. Uiteraard zul je hierna geen problemen meer hebben om aan jezelf te zitten.

Deze ondeugende kostuums zijn maar een klein voorbeeld hoe jij jezelf sexy kan maken. Weliswaar voor jezelf op dat moment, maar ook geschikt met partner of date. De belangrijkste factor hierbij is het onderdanige gevoel dat gestimuleerd wordt. Je laat jezelf los van het dagelijks zelfbeeld wat anderen van jou hebben en je voelt je vrij in jouw seksualiteit. Zijn kostuums niet jouw ding, probeer dan bijvoorbeeld erotische lingeriesetjes of slipjes zonder kruis.

Tip nummer 5; experimenteer met jouw ‘hotspots’

Seksuele hotspots zijn plekken die bij voldoende stimulatie zorgen voor één, of meerdere, hoogtepunten. De G-spot, clitoris en anus zijn hotspots waarbij je als vrouw klaar kan komen. Door deze te stimuleren bouw je langzaam op naar het hoogtepunt. Prikkelingen van deze zones geven een seksueel impuls aan de hersenen waarbij je steeds verder het hoogtepunt opzoekt. Helaas zijn deze impulsen niet voor elke vrouw even gemakkelijk te vinden en moeten deze eerst ‘ontdekt’ worden.

Het stimuleren van de G-spot is bijvoorbeeld iets waar niet alle vrouwen bekend mee zijn. Naast de juiste plek is stimulatie van de G-spot ook verbonden met goede techniek. Door bijvoorbeeld te kiezen voor een G-spot vibrator met flexibele schacht is de G-spot op verschillende manieren te stimuleren. Daarnaast kun je met een luchtdruk vibrator experimenteren waarbij clitorale stimulatie een ander impuls krijgt.

Tip nummer 6; plezier hebben en afwisselen

De laatste tip is wellicht wel het belangrijkst om jouw solo sessies, naast bevorderen, next level te laten gaan. Wanneer je weinig masturbeert heb je minder ervaring en creativiteit. Dit beperkt jouw seksualiteit waardoor je minder vrij voelt om te experimenteren. Koppel jezelf daarom los van de standaard routine bij het masturberen. Wissel alle bovenstaande tips af met elkaar en ga zelf op onderzoek uit. Als je vaker gaat experimenteren zul je het steeds spannender gaan vinden om te masturberen.

Plezier hebben is de grootste drijfveer om jezelf naar de next level te tillen. Dit geldt ook voor, hoe raar het ook klinkt, masturberen. Wanneer je alle tips afwisselt met jouw eigen invulling, zul je merken dat je meer plezier beleefd aan jezelf dan door een partner. Niemand kent jouw lichaam het beste als jezelf. Jij bent dus altijd diegene die je van de beste orgasmes kan voorzien. Alle reden dus om vaak en lang aan jezelf te zitten!