Hoe gebruik je een Wand Massager?

28 Juni 2022

De Wand Massager is niet meer weg te denken uit het nachtkastje en behoort tot een van de populairste speeltjes voor vrouwen. Ontwikkeld als een massage staaf voor pijnlijke spieren en gewrichten tot de krachtigste vibrator van nu. Ook nu blijft de Wand Massager erg populair en blijft het speeltje zich verder ontwikkelen. Vergeleken met andere vibrators is een Massager Wand voorzien van een bijzonder krachtige motor. Deze kan aangedreven worden door netstroom, met kabel, of door middel van een interne accu zonder kabel. Met verschillende standen, en eventueel opzetstukken, kun je naar eigen inzicht de stimulatie naar jouw wensen afstellen.

Wat is een Wand Massager eigenlijk?

Een massager wand is een clitoris vibrator met een grote afgeronde top voor maximaal huidcontact. Tijdens gebruik raakt deze grotere kop de zenuwen van de clitoris en de gehele erogene zone. Vaak zien we dat een massager wand ook wordt gebruikt voor andere erogene zones zoals de borsten en anus. Door de, meestal, grote maat is deze niet geschikt voor penetratie en enkel te gebruiken buiten het lichaam. Voor de meeste vrouwen is de massager wand hierom een bijzonder effectieve sextoy als het aankomt op het verkrijgen van een hoogtepunt. Door de krachtige vibraties en eenvoud in gebruik is deze daarom erg populair.

Welke Wand Massger heb ik nodig?

Een geschikte wand massager uitkiezen is de eerste stap naar fijn gebruik en hierbij heb je, net zoals alle andere sextoys, een ruime keuze om uit te kiezen. In de meeste gevallen is het voornaamste verschil het kiezen tussen een bekabelde of een draadloze wand massager. Een bekabelde netstroom massager wand is meestal groter en krachtiger waarbij een draadloze variant meer richt op compact en ergonomie. Een draadloze wand massager is tevens waterdicht waardoor je meer mogelijkheden geniet met of zonder partner. De klassieke bekabelde variant blijft wel altijd in kracht en motor superieur gezien er meer vermogen uit het stopcontact komt.

Prijstechnisch zijn er ook verschillen waarop jouw keuze kan berusten. Zo is een extra luxe wand massager niet noodzakelijk voor een beginner of voor vrouwen die minder te besteden hebben. Wil je graag een effectieve massager wand voor clitorale orgasmes, dan zijn de goedkopere, kleinere varianten meestal goed genoeg. Zonder speciale opzetstukken en functies die je wellicht nooit gebruikt hoeven deze varianten niet veel te kosten. Ben je juist op zoek naar uitgebreide mogelijkheden en speciale toebehoren waarmee er meer mogelijk is? Dan zijn de luxe wand massagers een betere keuze. Hiermee vergroot je de veelzijdigheid en zijn er speciale opzetstukken beschikbaar waarmee penetratie eventueel mogelijk is.

Beste manier een Wand Massager gebruiken

Bij het gebruiken van de wand massager zijn er bepaalde stappen die je kunt opvolgen voor veilig en fijn gebruik. Niet iedereen hoeft deze stappen op te volgen en uiteraard speelt eigen voorkeur ook een belangrijke rol bij het goed gebruiken van een wand massager.

  1. Zorg voor een ontspannen gevoel

Dit lijkt vanzelfsprekend echter is het belangrijk om je gemakkelijk en ontspannen te voelen. Hiermee zorg je voor ontspannen spieren waardoor de trillingen en sensatie veel fijner aan gaat voelen van de wand massager. Daarnaast verklein je ook de kans op pijn en eventueel kramp bij een ongemakkelijke houding. Twijfel je of je ontspannen bent, ga dan lekker liggen op een zacht bed en zet eerst een muziekje op voordat je begint. Na enkele minuten kun je beginnen met jezelf verwennen.

  1. Gebruik voldoende glijmiddel op waterbasis

Ook bij het gebruik van een wand massager is het belangrijk om glijmiddel te gebruiken voor een fijn en soepele ervaring. De clitoris is namelijk erg gevoelig waarbij de top van de massager ruw kan aanvoelen. Door glijmiddel gebruik zal de massager kop veel eenvoudiger bewegen en de vibraties drukken vervolgens dan makkelijker door de huid om de zenuwen te bereiken. Bij glijmiddel gebruik zorg je ook dat de siliconen minder snel gaat scheuren waardoor de levensduur wordt vergroot van de wand massager.

  1. Begin eerst op een ander lichaamsdeel

Wanneer je de wand massager aan zet, dan kun je deze het beste eerst op een ander, minder gevoelig lichaamsdeel, zetten om te voelen hoe sterk de vibratie is. Speel een beetje met de verschillende standen en zorg dat je dit minimaal 30 seconden tegen een ander lichaamsdeel aan houdt. Eenmaal dit goed aanvoelt, kun je beginnen met de wand massager op het gewenste lichaamsdeel houden.

  1. Speel met verschillende standen

Begin je eenmaal met stimulatie, dan kun je eerst een beetje spelen met de verschillende standen en snelheden. Experimenteer hiermee elke keer als je gaat beginnen. Vaak speelt jouw gemoedstoestand een belangrijke rol bij intiem genot en is een vaste stand en ritme aanhouden niet altijd een goede keuze. Dit kun je vergelijken met echte seks waarbij afwisseling een belangrijke rol speelt zodat je intenser geniet van het speeltje.

  1. Kom meerdere keren klaar

Het hoogtepunt bereiken met een Wand Massager is lekker hevig en intens. Vergeet niet dat de krachtige vibraties jou eerder in staat stellen om klaar te komen dan vergeleken met andere sextoys. Wanneer je eenmaal bent klaargekomen, dan kun je uiteraard stoppen. Het is echter ook mogelijk om verder te gaan zodat je meerdere orgasmes achter elkaar kunt beleven. Vergeet daarom niet na jouw eerste hoogtepunt dat je de vibraties kunt verminderen om deze daarna weer te intensiveren. Je zult merken dat een massager wand zich hiervoor perfect leent!

De Wand Massager veilig en hygiënisch reinigen

Voor een lange levensduur en veilig gebruik van de wand massager is goede reiniging noodzakelijk. Het gebruik van een sextoy gaat altijd gepaard met contact waarbij lichaamssappen op het speeltje komt. Dit geldt eveneens voor een wand massager. Met enkel warm water krijg je de meeste vuildeeltjes wel weg maar niet alle bacteriën. In eerste instantie kan dit allemaal vrij weinig kwaad maar op lange termijn zijn bacteriën erg schadelijk voor het speeltje en voor jezelf. Vieze geurtjes, aangetast materiaal en lichamelijke infecties zijn hier enkele voorbeelden van. Voor een hygiënische reiniging, waarbij ook alle bacteriën worden geneutraliseerd, is het gebruik van een desinfecterende toycleaner een pré. Met enkele sprays en veegbeurten na gebruik voorkom je veel zorgen en weet je zeker dat alles goed schoon is.