Hoe gebruik je een dildo tijdens de seks?

18 Augustus 2022

Seks met een dildo is een onderwerp waar niet vaak over wordt gesproken. Vrijwel alle gebruikers van sextoys, en in het bijzonder de dildo, gaan logischerwijs van uit dat deze enkel solo te gebruiken is. Uiteraard zijn er andere manieren om samen een dildo te gebruiken tijdens de seks. De do’s en dont’s van samen een dildo gebruiken zorgt juist voor een aanvullende ervaring. Veel stellen willen graag iets nieuws uitproberen en daar hoort grenzen verleggen ook bij. Met genoeg koppel speeltjes op de markt kan een klassiek speeltje, zoals de dildo, ook gebruikt worden tijdens de seks. In deze blog we lichten we toe waarom je uit de comfort zone kan stappen door samen met jouw geliefde een dildo te gebruiken.

Voor welke stellen is seks met een dildo geschikt?

Seks met en dildo lijkt in eerste instantie minder geschikt voor hetero- en homostellen wanneer je dit vergelijkt met vrouwen onderling. Wanneer je als hetero stel samen wilt genieten van een dildo, dan zijn er verschillende manieren om een dildo hierbij te betrekken. Zo is een dildo te gebruiken voor pegging waarbij de man anaal gepenetreerd wordt door de vrouw. Door middel van een voorbindharnas is de vrouw diegene die domineert. Zowel in de Femdom scene, als gewoon op de slaapkamer, is pegging populair en worden de standaard rollen van man en vrouw omgedraaid.

Als hetero stel kunnen mannen de dildo gebruiken om de vrouw dubbel te penetreren. Dit kan zowel door een voorbind dildo voor mannen die je om de schacht kunt binden. Wil je graag deze met de hand gebruiken, dan is dit ook gewoon mogelijk. Voor vrouwen is het gevoel van dubbele gepenetreerd worden veel intenser. Zeker wanneer de man een voorbind dildo gebruikt waarmee de stoten synchroon zijn. Vrouwen kunnen hierdoor dubbel klaarkomen wat voor ongekend genot zorgt.

Voor Gay koppels tussen mannen onderling is een dildo samen gebruiken ook erg spannend. Zo is de mogelijkheid aanwezig om het gevoel van deepthroat te combineren met anale seks. Zo is het fijn voor onderdanige mannen om ‘gespitroast te worden. Een dildo gebruiken tijdens de seks maakt dit dan mogelijk. Een andere manier, waarop homostellen kunnen genieten van een dildo, is om deze anaal te gebruiken waarbij de partner wordt gepijpt. Zo kan de nemer zelf het tempo bepalen van de stoten terwijl hij zijn partner aan het pijpen is.

Hoe laat je jouw partner weten dat je een dildo wilt gebruiken?

De meeste stellen vinden het lastig om het voorstel te doen bij zijn of haar partner. De reden hiervoor is dat het beschamend over kan komen. Zo zijn veel mensen bang dat de partner afkeurend zal reageren en hierbij het gevoel geeft dat normale seks niet voldoend is. In de meeste gevallen staan partners altijd open voor seksuele wensen van de tegenpartij waardoor je niet altijd bang hoeft te zijn. Hoe een dildo gebruiken tijdens de seks is uiteraard ook een onderwerp wat je het beste kunt bespreken met jouw partner. Hiermee voorkom je onbedoelde verassingen waarmee je, wellicht tegen de zin in van jouw partner, iets onvoorspelbaars doet.

De keuze om een dildo te gebruiken tijdens de seks brengt zoals eerder gezegd iets spannends met zich mee. Let wel op dat niet alle mannen dit in eerste instantie snappen waardoor hier enige onenigheid kan ontstaan. Een goede manier om hiermee om te gaan is om de dildo te laten zien. Zo is het voor jouw partner duidelijk om wat voor dildo het gaat. Mocht er toch onenigheid zijn, stel hem dan de vraag wat hij dan goed vindt. Zo kun je, bij een twijfelende partner, toch ervoor zorgen dat er een compromis ontstaat. Dit geldt overigens ook voor mannen onderling en tussen vrouwen. Zorg dat je hierom duidelijk maakt welke dildo jullie gaan gebruiken en dat dit voor beide partijen goed is.

Tijdens de seks een dildo gebruiken

Wanneer beide partijen besluiten om een dildo te gebruiken tijdens de seks, dan kan de eerste keer vreemd aanvoelen. Zorg dat je in ieder geval niet meteen de dildo gaat gebruiken en begin altijd met voorspel. Zo stel je jouw partner gerust en is de sfeer ontspannend en opwindend. Door elkaar te strelen en te plagen wordt de spanning opgebouwd en raken jij en jouw partner gewend aan de omgeving en aan elkaar. Wanneer de spanning hoog is kun je beginnen met penetratie. Betrek de dildo speels en langzaam in het liefdespel en kijk hoe jouw partner reageert. Zodra je merkt dat de spanning stijgt, kun je ervoor kiezen om steeds verder te gaan.

De dildo is geen vervanger voor jouw partner dus besteed voldoende aandacht aan het liefdesspel. Door de aandacht goed te verdelen zul je ook merken dat jouw partner wellicht de volgende keer een stapje verder gaat. Het kan zelfs voorkomen dat jouw partner met nieuwe ideeën komt om het nog spannender te maken. Dit geeft een extra boost wanneer je verder wilt gaan met het verkennen van jouw seksuele horizon.

De populairste dildo tijdens de seks

Als we kijken naar de populairste dildo die je kunt gebruiken tijdens de seks zien we dat deze onder de verschillende geaardheid verschillen. Bij hetero stellen zijn zowel voorbind dildo’s als de klassieke dildo met zuignap erg populair. Voor pegging en dubbele penetratie zijn de voorbind dildo’s het populairst. Dit komt vanwege de veelzijdigheid en eenvoud waarbij je handsfree kunt genieten tijdens alle standjes.

Bij mannen onderling zijn de anale dildo’s erg populair gezien deze ook als buttplug gedragen kunnen worden. Hierdoor staat het vrij om de dildo handsfree te gebruiken om de partner te verwennen. Ben je graag een nemer, dan is een anale dildo ook eenvoudiger om te deepthroaten. Wil je graag gespitroast worden, dan is een klassieke dildo hiervoor ook geschikt. Vanwege de orale penetratie van de dildo lijkt ons een smallere variant trouwens een veiligere keuze.