Hoe gebruik je een anal douche?

3 Juni 2022

Een intieme douche of anaal douche is een anaal speeltje dat de anus van binnen reinigt en tegelijkertijd seksueel stimuleert. Anaal douchen wordt ook wel een klysma genoemd en kan door iedereen worden gebruikt. Qua ontwerp heeft een klassieke anaal douche een kenmerkend uiterlijk dat meteen opvalt. Uitgerust met een balvormig reservoir, en smalle tuit, spuit je als het ware vloeistof binnen de anus waarmee vuildeeltjes naar buiten komen. Naast een klassiek ontwerp zijn anaal douches ook verkrijgbaar als douchekop uitvoering die je meteen op de kraan aan kunt sluiten. Kortom, er zijn verschillende varianten die af kunnen wijken bij een anal douche. Een schone endeldarm geeft jou een zelfverzekerd en schoon gevoel tijdens anale seks. Daarnaast geeft een klysma ook een stimulerend en fijn gevoel voor veel gebruikers. In deze blog gaan we dit allemaal bespreken.

Anaal douchen, wat heb ik nodig?

Een juiste anaal douche uitkiezen zorgt voor de beste ervaring en geeft ook een opwindend gevoel tijdens gebruik. Hiermee houdt je naast een schoon gevoel van de endeldarm, ook een prettige stimulerende ervaring over bij elke klysma. Liefhebbers van anaal gebruiken hierdoor vaker een anaal douche waarbij ze ook nog seksueel gestimuleerd worden. Er zijn verschillende anaal douches beschikbaar waaruit je kunt kiezen. Ben je beginner, dan is een klassieke anaal douche met balpomp de beste keuze om mee te beginnen.

Een klassieke anaal douche is voorzien van een reservoir met een balpomp die je op kunt vullen met vloeistof door hierin te knijpen. Een klassieke anaal douche is ook voorzien van een smal tuitje die je in de anus steekt. Door licht in de balpomp te knijpen laat je de vloeistof langzaam via het tuitje naar binnen stromen. Door het eenvoudige ontwerp zijn klassieke anaal douches niet duur in aanschaf en goed door iedereen te gebruiken. Ben je iets gevorderd en ben je op zoek naar een speciale anal douche die je op de kraan kunt aansluiten, dan gelden hiervoor strengere voorbereidingen.

Een anaal douche kun je niet elke dag gebruiken. Wanneer je deze te vaak gebruikt wordt de darmflora aangetast waardoor de ontlasting niet meer goed afgebroken wordt. Vanwege de hygiënische aard adviseren we ook om een anaal douche enkel te gebruiken boven de WC of onder de douche. Zo voorkom je eventuele onsmakelijke ongelukken en weet je zeker dat je eenvoudig alles kunt wegspoelen. Wanneer je kiest voor een WC kun je het beste de vloeistof, zittend op de WC bril, uitpersen met zo weinig mogelijk kracht. Doe dit vooral niet hurkend omdat de vloeistof dan langs de benen naar onder loopt. Onder de douche zal dit niet echt tot vervelende situaties leiden echter zal dit op de toilet niet zo wenselijk zijn.

Afwijkende anaal douches

Naast de klassieke anal douche met balpomp zijn anaal douches ook verkrijgbaar met een afwijkend ontwerp. Een luxe douchekop variant is aan te sluiten op elke kraan waardoor je zelf de waterdruk kunt bepalen zonder gebruik te hoeven maken van een reservoir. Een dergelijke anaal douche is echter niet bedoeld voor beginners en vergt enige ervaring met klysma’s. Wanneer je weinig ervaring hebt kun je de waterdruk en temperatuur niet goed inschatten waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Heb je niet zoveel ervaring en wil je toch kiezen voor een ander ontwerp, dan kun je kijken naar een spuitvormig anaal douche. Zonder knijpbal maar met een doorzichtige cilinder waarin je alles goed kunt afmeten ziet de spuit variant professioneler uit. Dit ontwerp is geschikt voor iedere gebruiker en bijzonder eenvoudig te gebruiken. Let wel goed op dat je enkel het uiteinde gebruikt om de anus te penetreren. Het is niet de bedoeling om de gehele spuit binnen de anus in te brengen.

De anaal douche gebruiken

Het gebruik van een anaal douche, vooral bij de eerste keer, kan vreemd aanvoelen. Hiernaast dien je ook te houden aan voorschriften waarbij het gebruik veilig plaats kan vinden. Let hierbij ook op dat je voor de darmspoeling eerst naar de WC gaat om te ontlasten. Zo ben je verzekerd dat je niet tijdens of na gebruik van de anaal douche meteen naar de WC moet.

Bij een klassieke anal douche is het tuitje meestal erg smal waardoor deze gemakkelijk de anus penetreert. Heb je nog nooit een anaal speeltje gebruikt, dan geldt het advies ook om het tuitje in te smeren met glijmiddel op waterbasis. Zo voorkom je eventuele ongemakken en weet je zeker dat het tuitje soepel naar binnen glijdt.

Het reservoir kun je naar eigen inzicht vullen met lauwwarm water. Zorg dat het reservoir niet helemaal wordt gevuld waardoor er voldoende lucht in het reservoir blijft zitten. Hiermee behoudt je de mogelijkheid om eventueel extra water weer door de balpomp naar buiten te zuigen. Dit kun je tot maximaal 2 maal doen waardoor het water nog redelijk vers blijft om het weer naar binnen te spuiten.

Eenmaal de endeldarm gevuld is met vloeistof, kun je beginnen met de daadwerkelijke darmspoeling. Beweeg rustig heen en weer met wiegbewegingen waardoor het water lichtjes tegen de darmwand aan spoelt. Door deze golvende bewegingen wordt de darmwand schoongemaakt en gaan laten de vuilresten los in de vloeistof. Herhaal deze bewegingen voor twee minuten waarna je de vloeistof weer langzaam naar buiten laat lopen. Dit kan onder meer zittend op de WC bril of staand onder een lopende douche. Eenmaal de vloeistof weer naar buiten is gelopen kun je de endeldarm weer vullen met vers water uit de anaal douche. Blijf dit tot 3 maal herhalen en afhankelijk van de vuilresten die naar buiten komen, weet je ongeveer hoe schoon de endeldarm is.

Ben je klaar met het gebruik van de anaal douche, zorg dan dat je deze goed en hygiënisch reinigt. Het beste kun je dit doen met een desinfecterend middel waardoor je zeker van bent dat er geen bacteriën kunnen ophopen. Dit kan namelijk zorgen voor infecties en een blijvend vieze geur op lange termijn. Een desinfecterende toycleaner is hiervoor in de meeste gevallen een prima reinigingsmiddel. Naast het reinigen van vuildeeltjes neutraliseert een desinfecterende toycleaner ook alle bacteriën. Binnen enkele seconden droogt deze dan weer op zodat je de anaal douche weer kan opbergen.