Hoe gebruik ik anale kralen?

5 December 2019

Wil je graag een keer experimenteren met anale stimulatie en schrikken de meeste buttplugs jou toch af? Geen probleem, we gaan dit artikel toewijden aan de meest kontvriendelijke speeltjes die er zijn, namelijk de anale kralen.

Het is interessant om te weten dat je niet gelijk aan het stevige werk hoeft toe te geven om een begin te maken met anale verkenning. Maak kennis met de anale kralen of anal beads!

Een anale kralen ketting is een aaneenschakeling van verschillende stimulerende balletjes met een (licht) flexibele hals. Er bestaan veel verschillende varianten met verschillende lengtes en diktes. De stimulerende kralen kunnen ver van elkaar verwijderd zijn of juist het tegenovergestelde. Wanneer je de anale kralen gaat gebruiken, dienen deze stimulerende balletjes één voor één ingebracht te worden. Elk balletje die naar binnen gaat zorgt voor een stimulerende werking en hetzelfde geldt bij het verwijderen van de kralen.

 

Voor wie zijn anale kralen geschikt?

Veel gebruikers willen een begin maken met anale stimulatie maar worden toch wel een beetje afgeschrikt van de vorm en formaat van buttplugs en anale dildo’s. Voor wie toch licht wilt beginnen zijn anale kralen daarom uitzonderlijk geschikt. Mochten de kralen niet bevallen, dan kunnen ze alsnog kiezen voor de buttplugs of anaal dildo’s. De manier van stimulatie is ook niet echt met elkaar te vergelijken. Door de aanwezigheid van verschillende (oplopende) balletjes kan je zelf bepalen hoe ver je wilt gaan en wat voor jou genoeg is. Ben je iets gevorderder en wil je toch van hetzelfde gevoel genieten, dan kan je altijd voor een groter en dikker model kiezen. Net zoals bij andere anale speeltjes kun je met anale kralen zowel solo als met jouw partner samen genieten. 

 

Hoe gebruik je anale kralen?

Ga je aan de slag met anale kralen, zorg dan dat je ook glijmiddel op waterbasis in huis hebt om de ervaring te versoepelen en te intensiveren. Zorg dat je goed op je gemakt voelt en ga niet te snel van stapel door het speeltje meteen met volle kracht in te brengen (tenzij je daarvan houdt). Zorg voor een ontspannen gemoedstoestand en ga niet geforceerd te werk.

Om voor een ontspannen anus te zorgen kun je rustig langs de anus kleine kringetjes maken met jouw vingers. Zorg dat je wat glijmiddel op jouw vingertoppen aanbrengt en begin dan langzaam, in een cirkelend beweging, rondom de anus te wrijven. Hierdoor gaat jouw kringspier ontspannen en daarna is het speeltje gemakkelijker in te brengen.

Wanneer je het speeltje in gaat brengen zorg je dat er ook voldoende glijmiddel op het speeltje zit voor een soepele penetratie. Duw voorzichtig één voor één de kralen de anus in en zorg dat je niets forceert. Heb je last van pijn of andere ongemakken, ga dan niet verder en zorg dat je het speeltje voorzichtig weer naar buiten trekt. Mocht de pijn nog steeds aanhouden na enkele uren, dan is het verstandig om een arts te raadplegen. Waarschijnlijk is het zo dat de anale kralen te groot zijn en kun je deze het beste niet meer gebruiken.

Indien je klaar bent met gebruik kun je via het retour koordje of retour ring de anale kralen weer langzaam verwijderen uit jouw anus.

Behalve voor solo gebruik zijn de anale kralen ook geschikt voor gebruik tijdens de seks of gewoon met z’n tweeën. Zowel bij mannen als vrouwen geeft het verwijderen van de anale kralen een heftiger orgasme wanneer je net voor het hoogtepunt de kralen uit trekt. Dit intensiveert het klaarkomen en zorgt voor een extra voldaan gevoel. Ben je wat speelser, dan kun je tijdens de seks met de retour ring spelen en de kralen meerdere malen langzaam naar binnen duwen of naar buiten trekken.

 

Welke anale kralen is geschikt voor mij?

Anale kralen zijn zowel geschikt voor mannen als vrouwen en behalve voor solo gebruik kun je ook tijdens de seks met jouw partner hiermee spelen. Omdat de maten kunnen verschillen van de stimulerende ballen is aan te raden, zoals bij elk seksspeeltje, dat je begint met een kleine maat. Door klein te beginnen is het gemakkelijker om aan het gevoel te wennen waarna je altijd een stapje groter kan. Er zijn ook anale kralen met oplopende maten waarbij je zelf kan ervaren tot welke maat je kunt gaan. Voor beginners met anale speeltjes zijn de anale kralen ook het minst agressief vergeleken met bijvoorbeeld buttplugs en anaal dildo’s. Ook zijn de formaten waarin de anale kralen waarin deze verkrijgbaar zijn veel uitgebreider waardoor de perfecte maat juist gemakkelijker is om te vinden.

 

Hoe gebruik je anale kralen?

Ga je beginnen met anale kralen, zorg dan dat jouw gemoedstoestand goed en ontspannen is. Ga niet geforceerd te werk en doe alles op een rustige wijze waardoor jouw anus goed ontspannen blijft. Wanneer je hier te weinig rekening mee houdt, zal de ervaring een stuk minder prettig zijn en dit kan eveneens leiden tot pijn wat zeker niet de bedoeling is. Goed voorbereid zijn is het halve werk!

Een ontspannen anus is bij uitstek het belangrijkste element waar je op moet letten bij gebruik van anale speeltjes. In tegenstelling tot andere lichaamsopeningen is de anus een spiersluiting die vrijwel altijd gestrekt is waardoor deze eerst licht ontspannen moet zijn voor een soepele penetratie. Het gebruik van glijmiddel op waterbasis is altijd een pré en deze dien je altijd te moeten gebruiken. Van nature maakt de anus geen lichaamsvocht aan om eventuele penetratie te versoepelen zoals dat bij de vagina wel het geval is.

Nadat de anus en het speeltje is voorzien van glijmiddel kan je beginnen met het inbrengen van de anale kralen. Breng de ze voorzichtig één voor één naar binnen en zorg dat je niets forceert. Wanneer je toch pijn ervaart is het verstandig om te stoppen met alle activiteiten en als de pijn blijft aanhouden na een paar dagen raden we aan om een arts te bezoeken. Indien je verder wilt gaan kun je het beste weer proberen met een kleinere maat nadat de pijn is verdwenen.

Wanneer je klaar bent met gebruik kun je het beste de anale kralen op een voorzichtige manier verwijderen door licht aan de retour ring te trekken. Er zullen ook gebruikers zijn die het gevoel prettig vinden wanneer de kralen naar binnen en buiten gaan. Deze gebruikers kunnen daardoor minder voorzichtig te werk gaan zolang alles soepel blijft. Wanneer je tijdens de seks de kralen gebruikt is het een extra fijn gevoel wanneer je tijdens het klaarkomen de anale kralen eruit trekt. Het orgasme wordt op deze manier versterkt. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

 

Welke varianten anale kralen zijn geschikt voor mij?

Wanneer we naar de verschillende varianten kijken, zijn er twee duidelijke verschillen die je als gebruiker kan wensen. Kies je een vibrerend variant of heb je liever eentje die niet trilt? Wanneer de prijs niets uitmaakt is een vibrerend speeltje altijd aan te bevelen omdat je wel de mogelijkheid behoudt voor afwisseling. Kies je voor een vibrerende variant is het belangrijk dat je weet welke batterijen er in moeten zodat je het speeltje direct kunt gebruiken bij aankomst (wanneer de batterijen niet bij zitten). Een ander bijkomend voordeel van vibrerende anale kralen is dat deze helpt bij het ontspannen van de kringspier. Let bij vibrerende speeltjes over het algemeen wel of deze waterbestendig zijn of niet zodat je niet voor verassingen komt te staan wanneer je in bad of onder de douche het speeltje gebruikt. Een goed speeltje voor beginners is bijvoorbeeld de anale kralen in druppelvorm met vibratie. Deze oplopende anale kralen, tezamen met mogelijkheid tot vibratie, maken het speeltje erg veelzijdig en staat garant voor veel speelplezier.

Naast vibraties zijn er nog andere kenmerken waarop je kunt selecteren. Zo zijn er hybride varianten die je aan beide uiteinden kunt gebruiken. De ene zijde is voorzien van stimulerende kralen waarbij de andere zijde bedoeld is als anale dildo. Zo is de dubbelzijdig anaal kralen plug een voorbeeld van dubbele toepasselijkheid.

Ook de afstand tussen de stimulerende kralen kan een specifiek kenmerk zijn waar je goed op let. Wanneer de kralen verder van elkaar verwijderd zijn, is het inbrengen van de kralen minder agressief. Voor beginners is het daarom aan te raden om met deze varianten te beginnen. Wanneer je puur richt op stimulatie, kun je beter kiezen voor kralen die meer aaneengesloten zitten zoals de anale kralen plug met harten retour ring.

Behalve anale kralen met retourringen zijn er ook anale kralen die voorzien zijn van een brede stop met of zonder zuignap. Heb je baat bij handsfree gebruik of wil je gewoon veel standjes gebruiken, dan is een variant met brede stop en zuignap zeker iets voor jou. Een voorbeeld hiervan is de zuignap buttplug met brede druppels Ben je meer een discrete gebruiker en wil je de kralen wat langer inhouden zonder dat iemand dit weet, dan is een retourring variant beter zoals de anale kralen plug met druppels.

 

Aanvullende accessoires voor anale kralen

Bij het gebruik van anale kralen kun je ook gebruik maken van handige accessoires zoals bijvoorbeeld een anaal douche of een handige bullet vibrator. Een anaal douche gebruiken zorgt voor een schone endeldarm waardoor er geen restjes blijft zitten tijdens het gebruik van anale speeltjes. Een bullet vibrator is handig om tijdens de anale stimulatie daarnaast nog je clitoris te stimuleren waardoor je heerlijk kunt klaarkomen zoals hiervoor is beschreven.