Footjob; verwennen met jouw voeten

23 Augustus 2022

Seksueel verwennen van de penis kan op verschillende manieren. Echter is verwennen met jouw voeten waarschijnlijk iets waar je waarschijnlijk nog niet aan gedacht hebt. Als we eerlijk mogen zijn hebben veel mannen een voorliefde voor vrouwenvoeten. Voor de een valt dit onder echte voetenfetisj en voor de ander zien ze dit als een horizonverbreding. Voor beide categorieën is deze footjob blog sowieso een must-read. Voeten zijn hot en behoren zelfs tot een van de populairste fetisjen onder mannen. Als partner, of iemand die graag wilt experimenteren, wil je daarom goed voorbereid zijn op jouw eerste footjob. Tips en trucs, handige hulpmiddelen en een eenvoudige ‘How to’ in deze blog zorgen ervoor dat jij in no-time de beste footjobs geeft. 

Waarom zijn voeten opwindend?

Vrouwelijkheid kun je met verschillende lichamelijke eigenschappen kenmerken. Zo zijn vrouwelijke rondingen zoals billen en borsten primaire voorbeelden hiervan. Ledematen zoals handen en voeten  zijn hier ook, in beperktere mate, ook voorbeelden van vrouwelijkheid. Wanneer je deze beweegt wordt dit nog eens vrouwelijker waardoor mannen dit seksueel opwindend vinden. Omdat je met jouw handen en voeten kunt bewegen zijn deze daarom ook geschikt om de penis van jouw partner te masseren. Naast het masseren met de voeten kun je met jouw voeten ook het voorspel beïnvloeden. Door je voeten op de juiste manier te bewegen heb je zo de mannen letterlijk en figuurlijk aan je voeten!

Kan iedereen een footjob geven?

Mannen die van voeten houden vind je in overvloed. Vrouwen die footjobs kunnen geven zijn daarom extreem gewild. Niet iedereen kan een footjob goed geven wanneer ze hier ook niet opgewonden van raken. Het is daarom erg belangrijk dat je hiervoor open staat en niet zomaar met jouw voeten gaat bewegen tegen de penis. Een goede voetjob geven is niet gebonden aan leeftijd of andere lichamelijke eigenschappen zoals jouw schoenmaat. Je seksueel opgewonden voelen en mentaal open staan zorgen dus eigenlijk voor de skills. Zolang je je mentaal hierop goed bent voorbereid, kun je een goede voetjob geven.

Het spreekt voor zich dat niet alles de eerste keer helemaal goed gaat. Jouw partner moet namelijk ook ‘meesturen’ en aangeven wat hij fijn vindt. Door de handelingen af te stemmen op de wensen van jouw partner zul je daarnaast ook steeds beter worden. Je kunt ook van te voren met elkaar afstemmen wat jouw plannen zijn waardoor hij alvast weet wat hem te wachten staat. Kortom, goed kunnen communiceren is ook een belangrijk onderdeel van goede footjobs geven.

Hoe geef je footjob?

Een goede footjob geven kan alleen als je seksueel opgewonden bent. Zorg daarom dat je in de mood bent door voorspel of door elkaar te strelen. Eenmaal opgewonden volg je de volgende stappen op voor een heerlijk spannende voetjob.

  1. Gebruik glijmiddel

Niet enkel bedoeld voor speeltjes en penetratie maar ook essentieel voor footjobs! Wellicht is de lach niet ontgaan maar we bedoelen het echt bloedserieus. Een geslaagde footjob kun je alleen maar geven wanneer alles lekker glijdt. Net zoals penetratie is een soepel gevoel versterkend voor seksuele stimulatie. Hiermee zorg je je dat de penis op de beste manier wordt gestimuleerd zonder ongemak. Net als bij aftrekken geef je met jouw voeten het gevoel van penetratie door deze heen en weer te bewegen. Met voldoende glijmiddel wordt hiermee de massage versoepelt kan hij heerlijk zijn hoogtepunt bereiken. De keuze voor glijmiddel ligt trouwens geheel aan jou. Zowel siliconen glijmiddel als glijmiddel op waterbasis zijn voor voetjobs geschikt.

  1. Gebruik jouw tenen

Door met jouw tenen te friemelen tegen de penis zorgt je dat de penis helemaal stijf wordt. De tenen hoeven enkel licht te bewegen tegen de penis aan op een plagende manier. Je hoeft geen specifieke bewegingen te maken dus veel ervaring is hierbij niet nodig. Plaag jouw partner op deze manier zodat de penis stijf wordt en gemakkelijker vast te houden is met jouw voeten. Beweeg ook met jouw voeten om zo de druk een beetje te verhogen. Wil je nog een stapje verder gaan? Bind zijn handen vast achter een stoel zodat hij niet vrijuit kan bewegen.

  1. Voeten bij elkaar houden

Ben je eenmaal bezig door jouw voeten heen en weer te bewegen, houd deze dan goed bij elkaar zodat de druk op de schacht blijft. De voetzolen hebben namelijk de grootste oppervlakte waarmee je de penis ‘vast kunt houden’. Verhoog en verlicht de druk met de voetzolen om het gevoel voor jouw partner af te wisselen. Door jouw tenen en hielen tegen elkaar aan te duwen sluit je de penis als het ware af. Wissel af en stem de bewegingen af op het genotsgevoel van jouw partner. Zodra je merkt dat hij zijn hoogtepunt gaat bereiken, verlicht je de druk en begin je opnieuw.

  1. Beweeg met jouw benen

Naast voetenwerk zijn beenbewegingen net zo belangrijk voor een geslaagde voetjob. Hoe meer je met jouw benen beweegt, des te spannender jouw partner de footjob gaat vinden. Daarnaast verlicht je ook de druk op jouw voeten waardoor je minder kans loopt op kramp of pijn. Zowel de heupen als benen kun je gebruiken om de bewegingen af te wisselen. Merk je dat je spieren beginnen te verzuren, neem dan even een korte rust door met jouw tenen tegen de eikel aan te friemelen. Net als bij aftrekken zul je merken dat je dit steeds langer vol kan houden. Maak je dus geen zorgen wanneer je de eerste keer maar een paar minuten dit vol kan houden.

  1. Feed(t) back van jouw partner

Niet onbelangrijk, en zelfs essentieel, is omgaan met de feedback van jouw partner. Als je lang bij elkaar bent weet je precies hoe je de gezichtsuitdrukkingen en geluiden van jouw partner moet interpreteren. Zo kun je lekker afwisselen totdat de Sweet Spot is gevonden en je hierop verder in gaat. Zeker bij de eerste keren kun je wennen aan de bewegingen die jouw partner doet zwijmelen van genot. Eerder besproken dient jouw partner ook aan jou aan te moeten geven wat hij wel en niet fijn vindt. Ben je eenmaal klaar, geef dan zelf ook aan wat eventueel vermoeiend voor je is. Zo is het ook voor hem kenbaar dat hij niet een half uur lang de zelfde bewegingen kan verwachten.