Doggy style; een eeuwenoude favoriet

15 Juli 2022

Doggy style; een eeuwenoude favoriet

Doggystyle, op z’n hondjes, van achteren; allemaal termen die je vast wel kent die het zelfde betekenen tijdens het uitoefenen van dierlijke instincten met jouw geliefde. Voor de meesten de nummer 1 als het aankomt op standjes en iedereen kan het uitoefenen zonder enige ervaring. Doggy style seks heeft een lange geschiedenis en is wereldberoemd. Verschillende varianten van doggy style kun je tegenwoordig uitoefenen waarbij het formaat van de penis niet echt belangrijk is. Doggystyle is eenvoudig en toch intens. Wat maakt dit standje nou zo speciaal en hoezo zijn zoveel mensen fan van dit, ogenschijnlijk eenvoudig, standje? Deze blog gaat in zijn geheel over dit fascinerend dierlijk seksstandje en waarom we allemaal hier van houden.

Een favoriet onder mannen en vrouwen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat onder vrouwen en mannen doggystyle op nummer 1 staat als het aankomt op seksstandjes. De grote vraag hierbij is eigenlijk waarom dit standje door beide partijen als fijnst wordt ervaren. Doggy style seks wordt door mannen als prettig ervaren omdat deze een dominante uitstraling geeft waarbij de vrouw zich onderdanig opstelt. Het uitzicht is daarnaast overweldigend voor mannen waarbij de vrouw een onderdanige positie aan neemt. Het alpha gevoel wordt zo extra benadrukt waardoor de seksuele gevoelens extra gestimuleerd worden. Dierlijk en instinctieve kenmerken worden hiernaast ook een stuk sterker.

Bij vrouwen zorgt de doggy positie voor een heerlijk onderdanig gevoel waardoor veel vrouwen hier niet genoeg van kunnen krijgen. In tegenstelling tot mannen ondervinden vrouwen hierdoor een extra onderdanig gevoel waarbij de penis ook een stuk dieper aanvoelt. Hiermee wordt de G-spot beter bereikt waardoor orgasmes eerder gerealiseerd worden. Deze diepere penetratie is kenmerkend voor doggy style seks en eigenlijk niet vergelijkbaar met andere standjes. Hierbij willen we trouwens niet zeggen dat enkel doggystyle geschikt is voor vrouwelijke hoogtepunten. Ook wanneer je andere standjes fijn vindt kan dit zorgen voor intense hoogtepunten.

Perfect voor G-spot stimulatie

Mocht je als vrouw graag G-spot stimulatie willen ervaren met jouw partner, dan zijn de doggystyle varianten perfect om dit te trainen. Zoals hiervoor belicht geeft doggy style het gevoel dat de penis een stuk groter aanvoelt dan bij andere standjes. Ben je als man ook benieuwd over het ontdekken van de G-spot van jouw partner, dan is het uitproberen van verschillende doggystyle standjes een perfecte manier om dit te bevorderen. Niet alle varianten voelen hetzelfde aan en je zult als man zijnde hiermee ook moeten experimenteren. Wat bij de ene vrouw goed werkt, zal ook niet vanzelfsprekend zijn bij iemand anders. Ben je als vrouw aan het experimenteren, dan geldt ook dat niet alle mannen hetzelfde zouden moeten doen voor het gewenst effect. Voor G-spot stimulatie is ervaring met verschillende types hierdoor erg belangrijk.

Comfortabel zonder lastige bewegingen

Een belangrijke eigenschap van Doggy style seks is dat dit standje vrijwel geen bewegingsruimte in neemt. Voor bijvoorbeeld zwangere of plussize vrouwen is dit daarom ideaal. Er zijn genoeg vrouwen die niet in staat zijn om verschillende standjes aan te nemen waardoor de doggy positie vaak overblijft als eenvoudig en effectieve positie. Vrouwen die last hebben van pijn in de rug, of speciale medicijnen slikken tegen pijn, ondervinden bij de doggy positie het minste ongemak. Lepeltje-lepeltje wordt door de meesten aanbevolen voor Plus-Size dames en heren, echter is doggystyle een betere positie die door wetenschappers aanbevolen wordt. Mede door de stevige houding is dit op lange termijn ook goed voor de spierontwikkeling voor man en vrouw. Vergis je dus niet in alle voordelen die de Doggy positie allemaal te bieden geeft. Naast effectiviteit is dit standje ook nog eens goed voor het lichaam. Alleen maar voordelen dus.

Het oudste seksstandje in de menselijke geschiedenis

De oudste tekeningen die we hebben van doggystyle dateren al uit de steentijd waarop, bij grottekeningen, te zien is dat dit seksstandje wordt beoefend. Veel mensen denken dat het standje pas echt uitgeoefend werd door de eerste echte beschavingen zoals de Romeinen en Egyptenaren. De grottekeningen die gevonden zijn geven aan dat Doggy al echt in de prehistorie werd beoefend. Eigenlijk is dit ook niet zo heel erg vreemd gezien dit standje letterlijk afgeleid uit het dierenrijk waartoe we ook behoren. Kort gezegd weten we ook niet waarom Doggy style deze naam heeft gezien veel zoogdieren op 4 poten op deze manier seks hebben. Van schildpadden tot koeien en paarden, het lijkt wel alsof het dierenrijk allemaal onze eigen menselijke voorkeuren prefereert.

Verschillende doggystyle varianten

Zoals andere seksstandjes heeft ook doggystyle vele varianten die we jullie niet gaan onthouden. Verschillende variaties zorgen nou eenmaal voor afwisseling en bevorderden ook de creativiteit in bed. Zo kun je denken aan dingen zoals gesloten of open benen, staand of knielend en andere mogelijkheden. Zelfs de ‘Reverse Cowgirl’, waarbij de vrouw bovenop de man zit, is een versie van Doggystyle. Door deze stand een kwartslag te draaien, in gedachte, zie je dat dit eigenlijk een standaard Doggy positie is. Er zijn welgeteld meer dan 10 verschillende standjes die lijken op Doggystyle maar net iets anders zijn. Hoe je wend of keert, letterlijk en figuurlijk, doggystyle varianten zie je overal in terug.

Doggystyle is de beste positie voor een kleine penis

Je hoeft je als man nergens voor te schamen wanneer je iets minder groot geschapen bent. De meeste vrouwen kunnen goed genieten van een penis die zelfs iets kleiner is dan gemiddeld. Bij de Doggystyle positie wordt dit verschil in formaat zelfs voor een groot deel goedgemaakt. Vanwege de houding die de vrouw aanneemt wordt de vagina extra diep gepenetreerd. Voor vrouwen voelt dit meteen een stuk heftiger aan en voor de man geeft dit een extra dominerend gevoel. Wil je dit effect nog eens extra vergroten, zorgt dan dat de vrouw voorover buigt met haar billen omhoog. Zo kan de penis nog veel dieper penetreren en is de maatvan de penis als snel geen topic meer!

Nog meer mogelijkheden met Doggystyle

Niet alleen beperkend tot hetero seks is de Doggystyle positie ook geschikt voor LHBTQI+- koppels. Voor anale seks gelden dezelfde voordelen als met vaginale seks zoals het dieper en groter aanvoelen van de penis. Naast deze extra voordelen is de Doggystyle positie ideaal voor het bepalen van een goede stootritme en tempo. De doggy style varianten kun je hierbij ook toepassen en naast penetratie is deze ook geschikt voor rimmen. Door de houding komt de anus perfect op lik hoogte en staat deze lekker wijd. Geen problemen meer met het spreiden van de billen door deze uit elkaar te houden.