De populairste tepel toys

13 Januari 2022

Seksuele stimulatie kan op verschillende erogene zones plaatsvinden. Naast anus, penis, vagina en clitoris gaan we in deze blog uitleggen waarom de tepels, bij uitstek, ideaal is voor erogene stimulatie en welke soorten tepel toys je daarbij kunt gebruiken. Vooral vrouwentepels zijn gevoeliger voor seksuele stimulatie omdat vrouwenborsten over het algemeen meer zenuwen bevatten dan bij mannen. Tevens is tepelstimulatie wetenschappelijk onderzocht waarbij dezelfde hersendelen worden geactiveerd als clitorale stimulatie en penis stimulatie. Dit houdt in dat ook mannen seksueel gestimuleerd worden bij tepelstimulatie. Met de juiste tepel toy zorgt dit voor een perfecte aanvulling tijdens de (solo)seks. Goede reden dus om de tepel en bijbehorende tepel toys hier in deze blog verder toe te lichten.

Tepel toys zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en afhankelijk van factoren kunnen deze in principe door iedereen gebruikt worden. Het voordeel van tepel toys gebruiken is de eenvoud en mogelijkheid om deze voor een korte of langere periode te gebruiken. Zowel tijdens de seks en voorspel zorgt dit voor een constant erogene stimulatie waardoor andere vormen van erogene stimulatie aangevuld kunnen worden. In deze blog gaan we de populairste tepel toys behandelen en lichten we toe hoe deze het beste gebruikt kunnen worden.

De tepel zuignap

Een tepel zuignap of tepelzuiger is een tepel toy die de tepel, door middel van een vacuüm, als het ware de tepel voorziet van een orale bevrediging. Hierbij is de stimulatie sensueel en kun je de tepelzuiger zowel gebruiken tijdens het voorspel en actieve seks. Een tepelzuiger kan op verschillende manieren de tepel voorzien van een (sterke) vacuümstimulatie. Ben je beginner of wil je graag met een tepelzuiger experimenteren dan zijn de tepelzuigers met vingerpomp ideaal. De tepelzuiger is dan voorzien van een kleine ballon waarin je kunt knijpen waarbij het zuiggevoel naar eigen inzicht wordt vastgesteld. Door harder of dieper de balpomp in te knijpen zorg je voor meer zuigkracht. Ben je klaar met gebruik, dan kun je de tepel zuiger met ballon gewoon eenvoudig en snel afnemen.

De sterkere variant van de tepelzuiger is uitgerust met een schroefpomp die je aan moet draaien om de zuigkracht in te stellen. Deze zijn hoogwaardiger afgewerkt met sterke onderdelen. Dit houdt ook in dat de zuigkracht een stuk sterker is dan de tepelzuiger met balpomp. Deze tepelzuigers worden veelal gebruikt door mannen en vrouwen die graag een sterke stimulatie zoeken voor de tepels. Daarbij worden deze zuigende schroef tepel toys gebruikt voor lichte BDSM rollenspelen. Door de sterkere zuigkracht loop je minder kans dat deze tijdens een ruig rollenspel af zullen vallen. Wanneer je klaar bent met gebruik kun je deze daarom ook niet zo eenvoudig lostrekken. Draai altijd eerst de schroef op een lichtere stand voordat je deze los trekt zodat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

De tepel vibrator

De tepelvibrator is een verlengde actieve tepel toy die naast prikkelingen ook een vibrerend effect heeft. Als extra aanvulling geeft een tepelvibrator de mogelijkheid voor tepelorgasmes. Vooral bij vrouwen is een tepelvibrator een populair speeltje. Zowel bij tepelklemmen en tepelzuigers kun je vibrerende varianten vinden. Voorzien van een kleine maar krachtige motor kunnen deze vaak gebruikt worden tijdens het voorspel of een sexy rollenspel. De stimulatie zorgt voor een heerlijk gevoel dat wordt aangevuld met (pijn)prikkelingen. Tepel stimuleren met een tepel vibrator is ook populair tijdens het handsfree masturberen waarbij je tegelijkertijd andere sextoys kunt gebruiken.

Een tepel vibrator is vanwege de actieve stimulatie hoogwaardiger en geavanceerder afgewerkt. Hierdoor zijn deze speeltjes iets duurder in aanschaf. Daarnaast is een tepelvibrator iets groter en zwaarder waardoor het gebruik, en afstellen van de vibratie, iets meer tijd in beslag neemt. Ben je getriggerd door het gebruik vanwege de tepelorgasme, dan is de tepelvibrator Hiervoor ideaal. Door de vibraties worden ook de borsten gestimuleerd waarbij vrouwen dit als zeer aangenaam ervaren. Vibrerende tepel toys zijn daarom steeds populairder aan het worden en zeker bij solo seks een prima aanvulling voor jouw nachtkastje!

Hoe gebruik je een tepel toy?

Dit is een vraag die wij veel bij onze klantenservice voorbij zien komen en gaan we daarom ook voor jullie toelichten. Zowel tepelzuigers als tepelklemmen, met of zonder vibraties kunnen door iedereen gebruikt worden wanneer je de onderstaande stappenplan hebt doorgenomen. Door de verschillen in functionaliteit en ontwerp weten we dat sommige gebruikers baat hebben bij een goede uitleg.

  1. Overleg met jou partner

Het gebruik van tepel toys kan solo of met een partner. Bij partnergebruik is het belangrijk om dit eerst te bespreken met de partner waardoor de verwachtingen duidelijk zijn. De grenzen worden dan kenbaar en daarop kan de juiste tepel toy worden uitgekozen. Tijdens gebruik is het verstandig om ook aan te geven wanneer de stimulatie niet meer als prettig wordt ervaren.

  1. Test de tepelzuiger eerst zelf uit

Voordat je de tepelzuiger gaat gebruiken bij partnergebruik kun je deze eerst zelf uitproberen om in te schatten hoe de stimulatie aanvoelt. Zo kun je zelf beter inschatten waar de grenzen liggen en wanneer je als dominant de tepel toy gaat gebruiken bij jou onderdaan.

  1. Gebruik van glijmiddel

Bij het gebruik van een tepel zuignap kun je deze eerst een beetje insmeren met glijmiddel op waterbasis voor een goede fit. Hiermee houd je de tepelzuiger soepel en blijft de tepelzuignap beter zitten. Heb je geen glijmiddel, dan kun je de tepel toy ook nat maken met speeksel.

  1. Plaatsing van de tepel zuiger

Een goede plaatsing van de tepelzuiger met pomp is essentieel voor een effectieve werking van de tepel toy. Zorg eerst dat de cilinder op de hand wordt geplaatst om te zien waar het zuigpunt ligt. Hiermee kun je beter inschatten waar deze geplaats moet worden rondom de tepel. Met kleine stappen kun je de druk verhogen om zo het gewenste effect af te stellen.

Kies je voor een tepel toy met schroefknop dan begin je ook met het uitproberen op jouw eigen hand voordat je deze over de tepel plaatst zodat je de zuigpunt vast kunt stellen. Zorg bij het aandraaien van de drukschroef dat je niet snel te werk gaat gezien de druk veel hoger ligt dan bij een knijppomp. Beweeg, indien nodig, de tepelzuiger op de lichtse stand op en neer zodat de zuigkracht perfect gepositioneerd is.

  1. Na gebruik

Na gebruik van de tepel toy kun je deze op een voorzichtige wijze van druk ontzien. Neem daarna de tepelzuigers af en zorg dat je niet meteen jouw beha aantrekt. Tepels zijn na gebruik van een tepeltoy nog altijd extra gevoelig waardoor ze eerst moeten ontspannen. Ga je daarentegen verder met seks, dan zijn de tepels en borsten extra gevoelig waardoor jouw partner hier voorzichtiger mee om moet gaan. Mochten de tepels ongemakkelijk en pijnlijk aanvoelen, dan is het verstandiger om deze eerst een beetje rust te geven.