De eerste keer met een grote dildo; waar moet ik op letten?

10 Mei 2022

Wanneer het aankomt op dildo’s kan het eigenlijk nooit groot genoeg en is de drang naar groter altijd aanwezig. Wat betreft een ‘grote dildo’ lijkt deze term relatief. Hierom willen we ook even toelichten dat onder een grote dildo we een minimale maat van 30 centimeter oftewel vanaf XL verstaan. Dit zijn de echt grote jongens waar je toch wel twee keer naar moet kijken om het zo maar te zeggen. Zoals je weet zijn grote XL dildo’s niet meteen voor iedereen weggelegd. Echter verklappen we wel dat iedereen, na wat ervaring en voorbereidingen, een grote dildo wel kan gebruiken. Dit gaan we jou in deze blog allemaal uitleggen.

Hoe groot moet een dildo zijn?

Zoals je hebt gelezen zijn grote dildo’s formaten die boven de 30 centimeter zijn. Vanaf deze maten zijn de dildo’s echt groot en kunnen deze niet zomaar gebruikt worden door iedereen. Naast de lengte speelt dikte, of diameter, van een dildo hierin ook een belangrijke rol. Vanaf 5 centimeter diameter kun je ook spreken van een grote dildo. Deze worden soms ook aangegeven als maat XL. Het spreekt vanzelf dat je hier niet zomaar als beginner aan kan beginnen. Als je net begint ben je beter af bij de normale maten tot 25 centimeter en kun je pas na wat ervaring aan een grote dildo beginnen.

Een grote dildo anaal of vaginaal?

Dildo’s kunnen op verschillende manieren het lichaam penetreren. Vrouwen kunnen een grote dildo zowel vaginaal als anaal inbrengen. Omdat de anus een kleine opening is, vergt bij anaal gebruik van een grote dildo iets meer ervaring en dient er meer voorbereidingen getroffen te moeten worden. Wees daarom ook extra voorzichtig wanneer je een grote dildo anaal in gaat brengen. Bij vaginaal gebruik is een grote dildo iets minder intensief in gebruik. Voor goed gebruik en een aangenaam gevoel moet je hierbij vooraf nadenken waarvoor je dildo wilt gebruiken. Eenmaal de juiste keuze gemaakt te hebben gaan door naar het uitkiezen van de juiste formaat.

Hoe groot kan dildo anaal?

Zoals je wellicht weet is de anus een kleinenere opening vergeleken met de vagina. Zowel bij vaginaal als anaal gebruik zijn grote dildo’s als groter dan gebruikelijk waardoor een comfortabel gevoel niet aan de orde is. Ondanks de kleinere opening is de anus, met name de kringspier, na training rekbaar. Hierdoor is het ook mogelijk om XXL dildo’s te gebruiken voor anale penetratie. Het verschil met vaginaal is dat het uitrekken van de anus iets meer inspanning er tijd kost. Daarnaast moet je rekening houden kortere stoten wanneer de grote dildo naar binnen wordt gebracht. Als je te snel en te ruw de dildo binnen de anus stoot loop je namelijk kans op lichamelijk letsel. Wees daarom extra voorzichtig.

Hoe gebruik je een grote dildo?

Zowel voor vaginaal als anaal gebruik is het belangrijk om voldoende glijmiddel te gebruiken. Dit zorgt namelijk voor een versoepeling van penetratie en zorgt daarnaast voor extra bevochtiging van de lichaamsopening. Zorg altijd dat je goed ontspannen bent voordat je een grote dildo gaat gebruiken. Dit bevordert namelijk het stootgemak tijdens gebruik waardoor je veel meer geniet van de penetratie. Begin altijd langzaam om de top van de grote dildo naar binnen te werken. Heb je gekozen voor een grote dildo met uitgesproken eikel, zorg dan dat je extra voorzichtig dit gedeelte naar binnen brengt.

Wanneer de eikel eenmaal gepasseerd is, kun je langzaam de schacht naar binnen werken. Probeer dit op jouw eigen tempo te doen en ga niet forceren. Bij de eerste poging is het namelijk niet noodzakelijk om de grote dildo in een keer naar binnen te werken. Dit vergt namelijk wat geduld en training. Pas na enkele pogingen zul je voortgang zien en merken dat de grote dildo met meer gemak naar binnen kan waarbij je dieper kunt stoten. Eenmaal de gehele schacht overwonnen is, kun je beginnen met het juiste ritme vinden. Ook hier dien je voorzichtig te moeten beginnen en begin je met kleine stoten.

Gebruik altijd glijmiddel bij een grote dildo

We hebben hiervoor al uitdrukkelijk uitgelegd dat je bij een grote dildo, zowel voor vaginaal als anaal gebruik, altijd glijmiddel moet gebruiken. Voor grote dildo’s zijn er speciale glijmiddelen verkrijgbaar in grote flessen of potten. Je zou ook kunnen kijken naar Fisting glijmiddelen wanneer je geschikt glijmiddel zoekt met veel inhoud. Let wel daarbij op het materiaal van de grote dildo gezien siliconen dildo’s niet samen met siliconen glijmiddel gecombineerd kan worden. Weet je het niet zeker, dan is een keuze voor glijmiddel op waterbasis altijd de veiligste keuze. Naast het versoepelen van de penetratie geeft glijmiddelgebruik een extra verzachtend en hydraterend effect op de anus. Zo verminder je de kans op ongemak of schade aan de huid wanneer je een grote dildo gebruikt.

Hoe reinig je een grote dildo?

Bij intiem gebruik van speeltjes worden deze altijd vies. Naast vuil zorgt gebruik ook voor bacteriële ophoping die zich vermenigvuldigen wanneer deze niet goed wordt gereinigd. Vanwege het grote formaat van XL dildo’s kunnen deze bacteriën zorgen voor infecties wanneer de huidwand gescheurd is. Dit loop je namelijk veel eerder op bij grote formaten die de huidwand ver doen uitrekken. Gebruik daarom altijd een toycleaner met desinfecterende werking om deze bacteriën onschadelijk te maken. Zo wordt naast vuil ook alle bacteriën meegenomen bij de reiniging en ben je verzekerd van een schoon en veilig gevoel.