De beste anaal vibrator uitkiezen; best een opgave

6 Mei 2022

Een anaal vibrator verschilt met een normale vibrator dat deze richten op het stimuleren van anus en eventueel de prostaat. Naast de anus is de anaal vibrator ook te gebruiken als een normale vibrator. De anaal vibrator verschilt echter in vormgeving waardoor je deze eenvoudiger te herkennen is. Naast een smallere diameter is een anaal vibrator meestal in de schacht iets dikker aan de bovenzijde en smaller onderin. Omdat een anaal vibrator de kringspier moet penetreren zorgt een smallere basis dat de anaal vibrator niet naar buiten kan glijden tijdens gebruik. Door de verdikte bovenzijde geeft dit tevens een extra vullend gevoel van de anus. Bij mannen zorgt een verdikte bovenzijde van de anaal vibrator ook voor een beter raakoppervlakte van de prostaat tijdens gebruik.

Welke eigenschappen heeft een anaal vibrator?

Omdat anaal vibrators in veel varianten beschikbaar zijn heb je dus genoeg keuze waaruit je kunt kiezen. In de meeste gevallen zie je dat er onderscheid wordt gemaakt tussen anaal vibrators voor mannen en voor vrouwen. Anaal vibrators voor mannen hebben een iets ruigere uitstraling en zijn vaak vlak afgerond aan het uiteinde waardoor deze de prostaat voldoende raken. Voor mannen is het daarom goed om hier op te letten. Zoek je specifiek een anaal vibrator als man, dan kun je ook kijken naar de prostaat stimulators.

Voor vrouwen speelt ergonomie en uitstraling een belangrijke rol. Deze worden dan vaak ontworpen met oog op comfort waardoor er hoogwaardige materialen worden gebruikt in de afwerking. Vaak zijn anaal vibrators voor vrouwen iets kleiner en smaller waardoor anale penetratie soepel verloopt en niet voor ongemak zorgt. Een anaal vibrator voor vrouwen kan ook gebruikt worden voor G-spot stimulatie vanwege de verdikte bovenzijde van de schacht. Hierom worden anaal vibrators door vrouwen ook vaak gebruikt voor G-spot stimulatie en vice versa.

Welke anaal vibrator heb ik nodig?

Voor deze vraag is het belangrijk om te weten waar jouw eigen voorkeur ligt. Net als met andere speeltjes speelt persoonlijke voorkeuren een bepalende rol. Of het nu gaat om het uiterlijk of de mogelijkheden, je moet de anaal vibrator ook gewoon leuk vinden. Naast deze persoonlijke voorkeuren kun je vervolgens letten op de verschillende eigenschappen waarmee je jouw keuze beter af kunt stemmen.

Ben je beginner, dan is het duidelijk dat je met de kleinere maten begint. Kijk daarom altijd naar de verschillende maatvoeringen en begin nooit te groot. Zeker bij twijfel ben je als beginner beter geholpen wanneer je voor de kleinste maat kiest. Zo kun je eerst beleven of anale stimulatie via een anaal vibrator bevalt of niet. Al gevorderd met anale speeltjes en anale penetratie? Dan zijn alle afmetingen van een anaal vibrator voor jou geschikt. Vooral bij mannen kan het belangrijk zijn dat je kiest voor een anaal vibrator die specifiek richt op prostaat stimulatie, een prostaat stimulator, of op anale penetratie.

Zoals bij elk speeltje zijn er luxe en veelzijdige anaal vibrators verkrijgbaar. Een gebruiker met veel eisen en het budget kan kiezen voor de meest luxe en veelzijdige uitvoering. Toch is het zo dat in werkelijkheid je niet altijd de hoofdprijs moet betalen, ook al kun je het betalen. We adviseren hierbij ook dat je een merk kan uitkiezen waarmee je al bekend bent betreffende prijs kwaliteit zodat de kans op een kat in de zak minimaal is. Functionaliteit en effectiviteit zijn namelijk bepalend voor goed en fijn gebruik. Geef daarom niet te veel uit als het niet nodig is, ook al kun je het betalen.

Hoe breng je anaal vibrator in?

Eenmaal je de juiste keuze hebt gemaakt kun je beginnen met het echte werk. Het inbrengen van een anaal vibrator geschiedt op een andere manier dan bijvoorbeeld het inbrengen van een buttplug. Dit is omdat een anaal vibrator vaak wordt gebruikt om het gevoel van echte seks na bootsen waarbij je ook met het anaal speeltje doet stoten. Hierdoor is het belangrijk dat je voldoende glijmiddel gebruikt voor en tijdens gebruik. Omdat een anaal vibrator het gevoel van echte seks nabootst wordt deze met een stotend ritme nagebootst waardoor glijmiddel sneller vervliegt. Gebruik daarom ook tijdens het gebruik van de anaal vibrator voldoende glijmiddel om het gevoel zo soepel mogelijk te houden.

Naast glijmiddel gebruik dien je voorzichtig te werk te moeten gaan bij het inbrengen van de anaal vibrator. Ben je beginner dan kan dit in eerste instantie een beetje onwennig aanvoelen. Wees niet bezorgd gezien de kringspier eerst altijd moet wennen bij penetratie. Eenmaal de verdikte zijde van de schacht voorbij de kringspier is, zal het inbrengen een stuk soepeler verlopen. Zorg dat je niet te snel de anaal vibrator naar binnen brengt waardoor ongemakken vermeden worden. Bij het volledig inbrengen van de anaal vibrator laat je deze eerst even een minuut zitten zonder deze heen en weer te bewegen.

Hoe werkt anaal met vibrator?

Anaal verwennen met een vibrator wordt zowel door mannen als vrouwen gedaan en behoort tot een van de meest stimulerende ervaringen. Anale seks met een anaal vibrator zorgt ook dat jouw orgasme geïntensiveerd wordt. Bij vrouwen is het zo dat anale penetratie voor een orgasme kan zorgen. Door het op en neer bewegen van de vibrator wordt de kringspier en endeldarm seksueel gestimuleerd. Binnen en rondom de anus bevinden veel zenuwen waardoor het gevoel van penetratie sterk aanvoelt en je maximaal gestimuleerd wordt. Bij mannen zorgt anale penetratie ook voor stimulatie van de prostaat. Door dit orgaan te voorzien van stimulatie wordt het orgasme veel intenser.

Naast anale penetratie zijn anaal vibrators ook verkrijgbaar met actieve stimulatie. Dit wil zeggen dat naast vibraties anaal vibrators ook kunnen roteren en stoten. Met deze actieve mogelijkheden is stoten met de anaal vibrator niet meer noodzakelijk om een orgasme te bereiken. Je kunt hierdoor handsfree genieten waarbij je de handen vrij hebt voor andere stimulerende handelingen. Dit geldt eveneens voor mannen waardoor manuele handelingen niet meer noodzakelijk is om heerlijk klaar te kunnen komen.